wat is het verschil tussen een salamander en een hagedis

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hagedissen en salamanders lijken qua uiterlijk een beetje op elkaar. Maar het zijn heel verschillende dieren. Hagedissen zijn reptielen. De huid van hagedissen is bedekt met schubben. Die schubben beschermen de dieren tegen uitdroging. Daarom kunnen hagedissen zelfs in de woestijn leven. Hagedissen hebben meestal vijf tenen en nagels. Hagedissen leggen eieren om een holletje onder de grond. Uit de eieren komen kleine hagedisjes die er net zo uit zien als de volwassen hagedissen. Salamanders zijn amfibieën. Dat betekend dat ze zowel op het land als in het water leven. Salamanders hebben een dunne huid zonder schubben. De huis blijft vochtig. Dat komt doordat er speciale klieren in de huid van een salamander zitten die vocht afgeven. Op het land zitten salamanders altijd op vochtige plekken. Ze houden niet zo van zonnen, daarvan drogen ze uit. De voorpoten van een salamander hebben vier tenen en geen nagels. Salamanders leggen hun eitjes vaak in het water. Uit die eieren komen larven, hele kleine salamandertjes zonder achterpootjes en kieuwen die nog aan de buitenkant zitten. De larven blijven in het water, totdat ze kleine salamandertjes zijn geworden.

Salamanders hebben geen geschubte huid en zijn gevoelig voor uitdroging, in tegenstelling tot de hagedis, die prima functioneert in een droog klimaat.

een salamander is een amfibie, en een hagedis is een reptiel. hagedissen houden het graag droog, itt salamanders, die zich in het water voortplanten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100