Wat gebeurt er met je als je in een wormgat terecht komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zou dan in feite in een korte tijd op een locatie komen waar je eigenlijk lang over zou moeten doen; het is een korte route tussen 2 verafgelegen punten binnen ruimte tijd. Om dat wat tastbaarder te krijgen: Stel je voor dat er een tunnel bestaat waar je aan het eind van jouw straat in kunt rijden. Jij doet dat met 100 kilometer per uur. Je blijft in de tunnel ook 100 kilometer per uur rijden en na 10 minuten kom je er aan de andere kant weer uit. Echter ben je nu in Los Angeles. Normaal zou je, als je dat al zou kunnen rijden, met die snelheid een behoorlijke tijd onderweg zijn; wellicht een dag of 3 a 4. De tunnel bied je een korter alternatief, die fysiek moeilijk voor te stellen is; zelfs in een rechte lijn die ondergronds in rechte lijn door de aarde zou lopen haal je het niet in tien minuten. Hoe kan je je dit dan voorstellen? Pak een vel papier, zo'n a4-tje. Leg het recht voor je neer. Zet in de linker bovenhoek 'Amsterdam'. Zet in de rechter onderhoek 'Los Angeles'. Veel verder krijg je de punten niet van elkaar, op dat blaadje. Pak nu de linker bovenhoek op, en vouw het papier zo dat de linker bovenhoek tegen de rechter onderhoek zit. Dat is je wormgat; als je de hele lengte over het papier aflegt is dat alsnog een eindje, maar de uiteinden liggen door het buigen van het papier vrijwel tegen elkaar. Het papier is in dit voorbeeld ruimte-tijd en de connectie tussen de linker bovenhoek en de rechter onderhoek het wormgat.

Mocht dat echt bestaan, dan zou je in minder dan 1 seconden volledig verbranden door de wrijving! Je reist sneller dan het licht en zal dus goede bescherming moeten hebben!

Dan kom je dingen tegen waarvan je het bestaan niet wist.

Zie het heelal als een plat vlak (de zogenaamde dimensie, want het heelal is natuurlijk niet vlak), wanneer er een wormgat zich bevind, betekent dit een soort put deze dimensie, alleen het uiteinde, dus wat er aan het einde van de tunnel is on nog vrijwel onbekend. Verschillende gissingen doen zich de ronte dat een wormgat in een andere dimensie uit zou komen. Maar waarschijnlijk wordt je al lang verbrijzeld wanneer je door een wormgat reist. Toegevoegd na 1 minuut: uhh, put in deze dimensie, niet put deze dimensie ;) en die gissingen zijn natuurlijk waarschijnlijke theoriën.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100