Wat gebeurt er met je als je in een wormgat terecht komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zou dan in feite in een korte tijd op een locatie komen waar je eigenlijk lang over zou moeten doen; het is een korte route tussen 2 verafgelegen punten binnen ruimte tijd. Om dat wat tastbaarder te krijgen: Stel je voor dat er een tunnel bestaat waar je aan het eind van jouw straat in kunt rijden. Jij doet dat met 100 kilometer per uur. Je blijft in de tunnel ook 100 kilometer per uur rijden en na 10 minuten kom je er aan de andere kant weer uit. Echter ben je nu in Los Angeles. Normaal zou je, als je dat al zou kunnen rijden, met die snelheid een behoorlijke tijd onderweg zijn; wellicht een dag of 3 a 4. De tunnel bied je een korter alternatief, die fysiek moeilijk voor te stellen is; zelfs in een rechte lijn die ondergronds in rechte lijn door de aarde zou lopen haal je het niet in tien minuten. Hoe kan je je dit dan voorstellen? Pak een vel papier, zo'n a4-tje. Leg het recht voor je neer. Zet in de linker bovenhoek 'Amsterdam'. Zet in de rechter onderhoek 'Los Angeles'. Veel verder krijg je de punten niet van elkaar, op dat blaadje. Pak nu de linker bovenhoek op, en vouw het papier zo dat de linker bovenhoek tegen de rechter onderhoek zit. Dat is je wormgat; als je de hele lengte over het papier aflegt is dat alsnog een eindje, maar de uiteinden liggen door het buigen van het papier vrijwel tegen elkaar. Het papier is in dit voorbeeld ruimte-tijd en de connectie tussen de linker bovenhoek en de rechter onderhoek het wormgat.

Die bestaan niet. Als ze toch zouden bestaan, dan zou je uiteengerekt worden en als losse deeltjes verspreid worden.

dan ben je heel erg dun als je daar in past. en als je dan tot het einde loopt kom je in het paradijs van de wormen

Die zijn meestal niet zo groot, dat je erin terecht kan komen. Maar als dat toch gebeurt, wordt je alleen maar vies. Ze zijn niet agressief.

Niks aan de hand dan kom je in het spel worms terecht waar je die bomen en raketten moet schieten als je af ben ga je gewoon weer naar buiten en verander je weer terug in een worm leuk om keer te probeeren op zaterdag is het vaak te druk maar maandag middag bijv ben ik er vaak ook suc6 en respect

Waarschijnlijk niet veel.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wormgat

Mocht dat echt bestaan, dan zou je in minder dan 1 seconden volledig verbranden door de wrijving! Je reist sneller dan het licht en zal dus goede bescherming moeten hebben!

Dan kom je dingen tegen waarvan je het bestaan niet wist.

tja, dat moet dan sowieso in een ruimteschip. en niet in je eentje ;) dat is lastig te zeggen, men weet niet hoe groot/breed/lang ze zijn. en waar ze uberhaupt beginnen. het kan zijn dat de grote denkers het er al over hadden. maar dat iets in berekeningen bestaat wil nog niet zeggen dat het er ook echt is. het is echt nog maar hypothetisch allemaal. men zegt dat je of in een ander heelal komt, of naar een andere dimensie gaat. dat is natuurlijk zeer speculatief allemaal. ik denk ook dat, mochten wormholes bestaan, dat ze redelijk klein zijn. want als er een grote opening is naar een andere plek (waar, dat laat ik even in het midden) dan moet die wel gezien worden natuurlijk. de tijdruimte moet helemaal vervormen(veel erger dan normaal) dus moet dat redelijk opvallen. dus mijn gedachte is dat als het bestaat, dat het dan klein moet zijn. en dat je er met een redelijk hoge snelheid doorheen gaat. dus je zou het niet overleven. je wordt waarschijnlijk uit elkaar gerukt, door grote snelheden en andere krachten. (die immens hoog zullen zijn). maarja, dit is allemaal maar hypothetisch. en zelfs al zullen we er eentje vinden, dan is het nog maar de vraag of we erachter komen wat er met materie uberhaupt gebeurd in een wormhole.

In de normale ruimte kan men tussen twee punten niet sneller reizen dan het licht, maar volgens de theorie van een wormgat bestaat er een "korte weg" in het universum. Via deze korte weg is het dan mogelijk om sneller dan het licht van één punt in de ruimte naar een ander punt in de ruimte te reizen. Misschien heb je te veel Sciencefiction gezien.

Bronnen:
http://nl.memory-alpha.org/wiki/Bajoran_wormgat
http://nl.wikipedia.org/wiki/Stargate_(apparaat)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wormgat

Ik zou eerst een ruimteschip aandoen. Daarna lekker uit het raam kijken en zien waar je terecht komt.

Zie het heelal als een plat vlak (de zogenaamde dimensie, want het heelal is natuurlijk niet vlak), wanneer er een wormgat zich bevind, betekent dit een soort put deze dimensie, alleen het uiteinde, dus wat er aan het einde van de tunnel is on nog vrijwel onbekend. Verschillende gissingen doen zich de ronte dat een wormgat in een andere dimensie uit zou komen. Maar waarschijnlijk wordt je al lang verbrijzeld wanneer je door een wormgat reist. Toegevoegd na 1 minuut: uhh, put in deze dimensie, niet put deze dimensie ;) en die gissingen zijn natuurlijk waarschijnlijke theoriën.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100