Hoe herken je maanstenen?

De Apollo astronauten hebben in de periode '69 - '72, zo'n 382 kilo maanstenen mee naar de aarde genomen.

Vele liggen opgeslagen in een kluis in Huston. Een aantal zijn in bruikleen uitgedeeld.

Nu las ik in The National Geografic dat maanstenen veel geld waard zijn vanwege hun zeldzaamheid. Af en toe valt er eentje op aarde en de prijzen variëren van een paar tientjes tot wel 100.000 euro.

Maar hoe weet je nou dat je een maansteen hebt? Waar kun je die aan herkennen? De steen op de foto lijkt gewoon op een willekeurige steen.

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik bedoel natuurlijk niet de edelsteen die gewoon op aarde gevonden wordt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze zijn uitermate moeilijk van de Aardse te onderscheiden. De meegebrachte door Apollo zijn voornamelijk van anortosiet (magma gesteente) met heel veel veldspaat in. Helaas.... bestaan die stenen ook van Aarde herkomst. Toegevoegd na 18 minuten: Er zou een indentificatie kit bestaan ,maar ik heb er mijn twijfels omtrent : zie link

Bronnen:
http://www.google.be/imgres?imgurl=http://...
http://www.meteorites.tv/5-lunar-meteorites-sale

Ik denk dat dit inderdaad nog niet zo simpel is, waarschijnlijk zal dit op basis van het uiterlijk niet snel lukken maar zal je moeten kijken naar de samenstelling van de steen, omdat deze uniek is en niet op aarde voorkomt. Zo heeft het Rijksmuseum een 'maansteen' in bezit waarvan pas na jaren aangetoond werd dat het gewoon een stukje versteend hout was.....dus zelfs de experts kunnen hier blijkbaar nog niet zo makkelijk uitsluitsel over geven.

Bronnen:
http://www.telegraaf.nl/binnenland/4701014...

Ik vraag me af,hoe een maansteen op aarde kan vallen. De stenendie hier op aarde zijn, zijn door de 'maanreizigers "meegebracht. Als zo'n steen al op aarde zou kunnen vallen.heeft ie beslist niet de ruwe vorm,zoals op de foto. Door het doorkruisen van onze dampkring, zal de steen wel gedeeltelijk gesmolten zijn en niet ruw,maar meer rondachtig zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100