Is 't mogelijk naar een void te reizen?

(Binnen een niet-oneindig aantal jaar.)

Of ga je daar door één of andere (ruimte/tijds)kromming nooit kunnen geraken? Misschien dat massa (je ruimteschip) bij andere massa (de stelsels waar je vandaan wilt komen) wil blijven? Dat je je dus niet los kunt trekken van de filamenten/massaconcentraties?

http://en.wikipedia.org/wiki/Void_(astronomy)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Theoretisch moet dat kunnen. Je hebt er wel een grote snelheid voor nodig (errug dicht bij de lichtsnelheid), en je zult enige tijd nodig hebben: op de door jou genoemde pagina kun je lezen hoe groot die voids ongeveer zijn. Maar goed, voor een theoretische vraag is dat niet van belang. Ten eerste: een void is niets anders dan een stuk lege ruimte. De vorm van de gezamenlijke sterrenstelsels in de ruimte lijkt op zeepschuim - de sterrenstelsels bevinden zich in de "muren" (de zeepvliezen), de "filamenten" (de lijnen waar drie zeepbellen elkaar raken) en de "knopen" (de punten waar drie of meer filamenten samenkomen). Het binnenste van elke bubbel in het schuim is wat wij op kosmische schaal een void noemen. De Bron hieronder legt dit duidelijk uit. Lees het hele artikel, of zoek op 'schuim' als je snel naar deze specifieke beschrijving wilt. Het is mogelijk, een voorwerp willekeurig veel bewegingsenergie te geven. Geen willekeurige snelheid dus, maar wel willekeurig veel bewegingsenergie. Daarmee kun je ontsnappen aan de aantrekkingskracht van de muren, de filamenten en de knopen. Het zal in de praktijk een kwestie zijn van kosmisch biljart. Net als de gravity-assist flyby's die wij uitvoeren om de buitenplaneten te bereiken. Maar dan op de schaal van sterren, sterrenstelsels, en wellicht een geschikt gekozen zwart gat (niet omdat het een zwart gat is, maar omdat het een lekker diepe zwaartekrachtsput heeft). Na een aantal van die flyby's heb je een gigantische energie en kun je de laatste flyby gebruiken om naar het midden van een void te gaan. Ik zie wel een paar problemen: 1.  Het duurt even voor je er bent. 2.  Als je er bent, kun je niet afremmen. 3.  Wat heb je daar überhaupt te zoeken? ;-) Toegevoegd na 22 minuten:   Overigens vroeg je naar een ruimtetijdkromming. Die is er niet. Op zeer grote schaal is ons driedimensionale heelal waarschijnlijk gekromd, maar die kromming is niet anders binnen een void dan elders. Aangezien we elders kunnen reizen, kunnen we - wat dat effect betreft - ook in of naar een void reizen. Op kleine schaal is ons heelal gekromd door de zwaartekracht. Die is eigenlijk afwezig in een void - althans, kleiner dan in een muur, een filament of een knoop, domweg omdat alles zo ver weg is. Daardoor zal de ruimte binnen een void eerder minder dan meer gekromd zijn dan de ruimte in - bijvoorbeeld - ons eigen melkwegstelsel.

Bronnen:
http://dissertations.ub.rug.nl/FILES/facul...

de mogelijkheid zit er zeker wel in. wij kunnen niet in de toekomst kijken, maar dat zal voor de volgende generatie wel worden

Geen idee wat er in de toekomst gaat gebeuren natuurlijk, maar: waarom niet? Wie weet wat ze uitvinden later.

volgens mij is dat wel mogelijk wanneer gebruik wordt gemaakt van de zgn. Nulpuntsenergie: met deze vacuümenergie (die te meten is via het zgn .Casimireffect,wanneer 2 stalen platen héél dicht tegenover elkaar worden gezet en er d.m.v. de toenemende trillingsreactie van fotonen NEGATIEVE energie wordt gecreëerd) kan men dan a.h.w. de ruimte vóór een ruimteschip "inklappen". In dít geval wordt de ruimte zélf gebogen en wordt dus de beroemde stelling van Einstein,dat de lichtsnelheid van 300.000 km/sec NOOIT overschreden kan worden,NIET geweld aangedaan,want immers: de RUIMTE zelf wordt veranderd en het ruimteschip zelf staat a.h.w. in wezen "stil",m.a.w. : de eindbestemming,in dit geval zo'n Void ofwel Intergalaktische ruimte,wordt zeg maar,naar het ruimteschip toegetrokken. De RUIMTE verplaatst zich,en niet het ruimteschip. In principe zou iemand dus,zoals in Star Trek,met b.v. warp 10 kunnen reizen en er binnen een redelijk tijdsbestek aan kunnen komen.

De mens als biologisch wezen niet De mensheid zoals wij die kennen ook niet. Als je over Voids spreekt .....spreek je al gauw over 200 miljoen lichtjaren voor de dichtste. In de nabije toekomst zullen we niet eens naar de meest bijzijnde ster kunnen reizen op 4.13 lichtjaren Pioneer 10 in 1973 gelanceerd is op weg naar Aldeban op 8 lichtjaren , ze verplaatst zich momenteel met een supersnelheid van 9 km per seconde ... Pioneer zou binnen ongeveer 2 miljoen jaar kunnen aankomen in de buurt van Aldeban. Met Voids moet ge dat getal nog eens op zijn minst vermenigvuldigen met 25 miljoen. Er is tot nog toe geen enkele manier in zicht om dit te verwezenlijken......of die er ooit komt is niet te beantwoorden ,maar laat onze fantasie een vrije loop. Toegevoegd na 1 dag: Even rechtzetten : Aldebaran 85 lichtjaar

In zo'n Void heb je doodnormale ruimte (en tijd) waar je gewoon doorheen kan reizen. Het is daar heel platte ruimte omdat er niet genoeg materie is om het te krommen. Daar reizen is heel simpel: doe niets en je gaat kaarsrecht vooruit. Bij ons, tussen de sterren en planeten, draai je overal rondjes omheen als je niets doet. Een zwart gat is wel iets waar je onmogelijk vandaan kan reizen, omdat de ruimte daar oneindig gekromd is. Toegevoegd na 2 minuten: (Maar in de praktijk zullen we 't natuurlijk nooit doen: veel te ver weg en er is niets te zoeken.)

Nee, als je weet dat je met een vliegtuig wat 900 km per uur kan 1100 jaar nodig hebt om 1x rond te vliegen om de grootste planeet die we kennen. Er zijn biljoenen sterenstelses met weer biljoenen sterren (en andere planeten, meteoren, en kometen en dan heb ik het nog niet eens over dat gene wat we niet kunnen zien.Verder kun je er alleen maar naar gissen omdat we er niet eens kunnen komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100