Wat gebeurt en met Nederland als de ijskappen op de noord/zuipool smelten?

Door hoge CO2 uitstoot warmt de aarde zich langzaam maar zeker op. Maar zal er gebeuren als deze grote ijsmassa zitch omzet in een enorme hoeveelheid water?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nederland zal er hard aan moeten trekken om de dijker op orde & hoogte te houden. ik heb een huisje gekocht in Utrecht aan zee ;)

Ha, die Farrepar; Maak je er niet te druk over; er lijkt steeds meer consesus tot ontstaan over de afkoeling van de aarde....

Dat ligt eraan wat we eraan gaan doen. Allereerst: als alleen de noordpool smelt is er niets aan de hand. Onder de noordpool ligt geen land, dus het ijs drijft op het water. De wet van Archimedes vertelt dat wat op het water drijft het water evenveel omhoog brengt als dat het onder water volume zou innemen. Met andere woorden: als de noordpool smelt, dan stijgt de zeespiegel niet. Een heel ander geval is de zuidpool. Als de smelt, dan stijgt de zeespiegel. Als we dan niets doen, stroomt een groot deel, zo niet het grootste deel van Nederland onder water. Als we er wat op verzinnen (metershoge dijken, waterkeringen zodat je de zee niet eens meer kunt zien enz.) dan houden we het hopelijk droog.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100