Waarom staan er nog geen webcams op de maan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat er verschillende problemen opdoemen. Het belangrijkste is de kwaliteit van het signaal. Je moet de informatie van de Webcam in real-time (zij het met enige vertraging) naar de aarde zien te krijgen. Een digitaal signaal over zo'n afstand is moeilijk zonder fouten door de ruimte te schieten. Wat het nog extra bemoeilijkt zijn elektromagnetische storingen en uitbarstingen (zoals van de zon) die ongehinderd door de de ruimte schieten. Die elektromagnetische storingen zijn zo sterk, dat ze ieder conventioneel radiosignaal om zeep helpen. Een mogelijk oplossing is om voor de communicatie gebruik te maken van lasers, omdat lasers zich niets aantrekken van electromagnetische storingen. Alleen is dit bijna onmogelijk te implementeren. De Maan draait, en zo'n laser die op een vaste plek op de maan staat kan zich dan nooit richten op een ontvanger in een satelliet.

Die waren ze vergeten... Nee toen was er nog geen webcam hoor... En ze hebben nu geen reis gepland om die erheen te brengen... Toegevoegd op 07-05-2009 20:07:19 Bij de paar bezoekjes op de maan destijds...

Leuke vraag. Ik denk omdat er geen stroomvoorziening is? Dan zouden ze een superbatterij moeten ontwikkelen die de webcams aan de praat zouden houden. Zonne-energie lijkt me wat lastig worden. ;-)

dan heeft hij geen stroom

Sorry, maar ik vind het geen gek idee. Hadden ze makkelijk kunnen neerzetten met wat zonnecellen en een paraboolantennetje. Moet je wel wat verzinnen tegen neerdwarrelend maanstof, maar we hebben wel voor hetere vuren gestaan. Alleen, ik denk dat je er wel wat saai van wordt, er gebeurt verdomd weinig daar. Tenzij je de aarde ziet opkomen en ondergaan, kan een populaire webcam worden.

Het lijkt me dat er weinig actie is op de maan. Maanstormen e.d.? Kan saai zijn.

Er komt toch niemand!

Bronnen:
Essie-smiley

Wat wou je zien op de maan dan ? Maanmannetjes ? Of live een maanlanding ? Volgens mij valt er niet veel te zien op de maan, maar moet er eerlijk bij zeggen dat ik er nog nooit geweest bent ! +1 in elk geval, voor de leuke/goede vraag !

Er is geen verlengsnoer van die lengte gevonden.

De maanlandingen zijn nep. Als deze toch echt zou zijn, moet er eerst een energiecentrale gebouwd worden.

Omdat er geen enkele reden voor is. Er is niet veel meer te zien dan op een foto. En als je bedoeld om vanaf de maan naar de aarde te kijken, dan kan men dit beter doen met satellieten die wat dichterbij rondcirkelen, want daar is veel meer op te zien. Een webcam op de maan zelf levert geen bewegende beelden op.

Webcam zou niets toevoegen aan een foto! Er gebeurt gewoon niets...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100