Kunnen ze de zon als verbrandingsoven gebruiken?

Stel over honderd jaar is de aarde vergeven van afval en we kunnen het niet kwijt. Zou het kunnen om al dat afval naar de zon te schieten en zo te verbranden? Wat gebeurt er met de zon als we dat zouden doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kan inderdaad, maar het kost erg veel energie! Op dezegoede site staan de details (in het Engels): http://www.scienceforums.net/topic/7677-min-energy-needed-to-launch-to-the-sun/

Goed idee, de zon merkt het niet. Voordat er daar wat gebeurt moet je heeeel veel zooi erin gooien. (de hele aarde ofzo) Alleen jammer dat het belachelijk veel energie kost om het afval bij de zon de krijgen.

ik denk dat het niet eens bij de zon komt, alles is dan al verbrandt

JACKD gaf al aan, het kan, maar de benodigde energie maakt het niet rendabel. Maar je weet niet hoe schaars energie is over 100 jaar. Mischien hebben we dan een nieuwe onuitputtelijke energiebron ontdekt én in productie gebracht, ik noem maar wat, kernfusie. Je weet niet wat de toekomst brengt. Waarom zou je het trouwens helemaal naar de zon schieten? Venus is veel dichter bij en niemand die er last van heeft als je het daar naar toe schiet. Daarnaast zou je je kunnen voorstellen dat wij tzt zulke vieze afvalstoffen hebben gemaakt, dat rendabiliteit niet meer de hoogste prioriteit heeft. Letterlijk liever kwijt dan rijk dus.

Transport wordt wat duur. Zeker in de hoeveelheden die wij als mensheid produceren.

-De zon als verbrandingsoven? -In principe kan tegenwoordig alles zou je denken, maar dit is om vele redenen voor ons niet haalbaar. -De zon zelf lacht zich al kapot bij de gedachte dat wij hem misschien zullen storen met onze rommel. -Als je bedenkt dat wij alleen al in Nederland samen ruim 5 miljard kilo afval weggooien, dan moet het toch al duidelijk zijn dat dit niet alleen organisatorisch, maar ook financieel onmogelijk is. Het buiten de dampkring brengen van deze pakketten zorgt dan ook nog voor meer vervuiling dan dat we willen katapultiseren naar de Sunway. -Helaas is de vraag niet wat we beter kunnen doen i.p.v. onze aardse elementen af te stoten naar de ruimte. We zijn nu al meer de ruimte aan het vervuilen dan men beseft. DOEN! Heel enkele voorbeelden: -Al het keukenafval tot bodemverbeteraar maken. -Wegwerpluiers verbieden. Deze belasten het milieu 7x hoger dan wasbare luiers (ook rekening gehouden met energie- en waterverbruik). Zo zijn er nog genoeg te bedenken. Maar nu de gevaarlijkste: -Kerncentrales moeten hun gebruikte splijtstof recyclen. De berg radioactief-afval wordt daarmee op de wereld enorm verkleind. Daarnaast zou veel kernafval slechts enkele honderden jaren gevaarlijk blijven i.p.v. honderdduizenden jaren. -Zo is men al beter op weg, en naargelang de tijd vordert vinden we ook hier nog de verbeteringen en oplossingen voor. Met besef en goede wil is nog steeds alles mogelijk! Een flinke schop onder onze gemakszucht doet wonderen.

Nee , men weet niet wat voor effecten het zou hebben op de zon. Men moet vermijden de zon te beschadigen want dat zal ook gevolgen hebben voor onze planeet. een externe verandering is een interne verandering in onze planeet! Tevens zal het uiteindelijk te duur zijn om iets naar de zon te sturen want dat is redelijk ver. Men zou het naar Venus sturen(veel dichter natuurlijk) en dat kan minder kwaad aangezien dat dat planeet waardeloos is want het heeft niets dat een voordeel is voor ons. Op de zon zou bevoorbeeld hevige branden ontstaan en grote stralingen uitstralen op ons dat misschien gevolgen heeft! Of het kan ervoor zorgen dat de zon op verschillende plaatsen verzwakt.

vind je het zelf ook niet een beetje zonde om grondstoffen te verspillen.?? recyclen lijkt me veel verstandiger. ook grondstoffen raken ooit eens op. het begint nu allemaal al op te raken. alles kan hergebruikt worden. en al helemaal in de toekomst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100