Laatst zag ik lichtbollen die snel op en neer dansten aan de horizon. Ze maakten een zoemend geluid. Wat kan dit zijn?

Was afgelopen weekend in Arnhem, na een avondje stappen

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan een teken zijn dat je misschien eens wat minder moet gaan drinken.

Lekker bier hè, daar in Arnhem! Misschien toch eens wat minder drinken, of wat eerder ophouden met je stapavondje. Serieus: als er lichtbollen aan de *horizon* staan, zijn die heel ver weg. Als jij op die enorme afstand al een zoemend geluid hoort, moeten de mensen die zich direct onder die bollen bevinden, doof zijn geworden. Dat zou dan beslist het nieuws hebben gehaald. Aangezien dat niet zo is...

Het zouden vuurvliegjes kunnen zijn geweest. Kunnen snel op en neer dansen en maken een zoemend geluid. Verder kunnen het ook van die schijnwerpers, die je wel op disco's ziet staan, zijn. Het zoemend geluid is dan veroorzaakt door de harde muziek, waar je heel de avond aan blootgesteld bent en nog aan het nazoemen is in je oren.

Migraine...

orbs? Heel onwaarschijnlijk en zoemen die? bolbliksem : dansen wel , maar was er onweer? fata morgana : maar die zoemen ook niet. ?????

Er zijn zoals je hierboven kunt zien ZO veel verschillende mogelijke plausibele verklaringen, zeker als het heel laat op de avond is en je niet meer helemaal helder bent (dan vertienvoudigd het aantal mogelijke verklaringen zo ongeveer). Zelfs als er verschijnselen bij zijn die je best kent (zoeklichten op afstand, vuurvliegjes, migraine-aura's ed) is de kans levensgroot dat je daar op dat moment niet eens aan denkt en je zelf echt even weet je vertellen dat je iets 'onverklaarbaars' hebt gezien. En eigenlijk is het dat op dat moment voor jou dan ook. De kans dat je het zelfde verschijnsel op een helder moment herkent maar NIET in verband brengt met deze ervaring, vergroot nog eens het 'mysterie' dat zo in je hoofd kan ontstaan. Het is echter geen enkel bewijs, en eigenlijk zelfs geen enkele aanleiding om dan ook maar aan te nemen dat het om een bovennatuurlijk of onaards verschijnsel gaat. Daarvoor zijn meerdere waarnemingen en een stukje aantoonbaar bewijsmateriaal nodig, en die ontbreken weer eens comfortabel. Met een eenvoudig mobieltje op zak (die tegenwoordig allemaal foto's en filmpjes kunnen maken) had je - vooral voor jezelf - vermoedelijk wat meer licht op de zaak kunnen werpen.

misschien een Weerballon? ik was zelf ook een keer met wat vrienden in de avond aan het rond hangen, en we zagen wel iets wat op jou beschrijving leek. het waren dingen die in de lucht zweefden/vlogen naar mate we dichterbij kwamen zagen we wel dat ze van af de grond werden afgevuurd of vertrokken. (stuk of 5 waren het er) maar 1 ding is zeker, Het waren UFO's in mijn belevings wereld. (voordat mensen stomme reactie's gaan geven op mijn antwoord, vraag ik ze eerst even de betekenis van UFO te googlen) P.S. ik vind het jammer dat de helft van de antwoorders de vraag niet serieus neemt. voor het zelfde geld was hij de bob. wat mijn punt is? Oordeel niet te snel. Groeten, Kay

Dit is een goede reactie. Mensen oordelen veel te snel. zelf geloof ik niet in UFO's die van andere planeten komen, maar meer in experimentele man made UFO's. Zo is er ook op t internet te vinden dat Hitler met z'n mannen experimenten gedaan zou hebben met anti-zwaartekracht.

Dezelfde lichtbollen heb ik twee weken geleden gezien, toen ik gezellig bij de buurvrouw op de camping s avonds een biertje aan het drinken was. Alleen ik wist wat het was, want een paar uur eerder zag ik iemand zitten op een soort open vliegtuigje met een lichte motor en een grote vleugel erboven. Daar waren er meerdere van, en ze maakten een zoemend geluid. Ik had dit nog nooit eerder gezien, dus ik weet niet hoe dit heet, daarom probeer ik het te omschrijven. Ze vlogen nogal behoorlijk laag. In het donker waren ze er nog alleen verlicht, ze leken net een soort van lichtbol, met een licht zoemend geluid van de motor dan. Ik weet niet hoe deze sport heet, maar het was wel bijzonder en leuk om naar te kijken.

Wie zegt hier dat hij/zij alcohol gedronken heeft. Als je stapt betekend het niet dat je altijd alcohol gedronken moet hebben. Zo nu een reactie op je vraag, het zou inderdaad zoals een andere het hier al zei vuurvliegjes kunnen zijn. Of een een of ander buitenaardse wezen. Maar zelf geloof ik niet zo in buitenaardse wezens. Toegevoegd na 23 uur: Ik weet niet wanneer het was dat jij die lichtbollen zag , maar kijk eens naar de link die er bij heb gedaan. Er zijn mensen die op 26-07-2010 een Ufo hebben gezien. Misschien wel op de zelfde dag als jij hebt gezien.

Bronnen:
http://www.nujij.nl/ufo-in-nederland-26-07...

Kan het zijn dat je een TV serie aan het kijken was op een handheld speler die je ter hoogte van de horizon hield? Er is namelijk een geinige serie waarin ongeveer hetzelfde een paar keer gebeurd.

Bronnen:
tv serie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100