Zou Pluto een maan geweest kunnen zijn?

De baan van Pluto kruist die van Neptunus op enkele plekken. Bovendien is de massa van Pluto zeer gering en zijn enkele manen in ons zonnestelsel zelfs groter. Bijzonder is Pluto ook niet qua oppervlak e.d. Dit schoot mij te binnen en zou hier verder onderzoek naar willen doen maar als dit fundamenteel niet kan hoef ik natuurlijk niet verder op onderzoek.

Toegevoegd na 2 minuten:
Ex-maan van Neptunus die op welke reden dan ook losgekomen is uit zijn baan en een eigen weg is gaan volgen. Misschien vandaar zijn excentrische baan?

Weet jij het antwoord?

/2500

De kans daarop is uitermate klein. Pluto is, het bekendste, lid va de Kuipergordel. Dis is een gordel voorbij de baan van Neptunus van objecten van gemiddeld 500 tot 1.000 km doorsnede. Er zijn inmiddels een behoorlojk aantal van dit soor objecten ontdekt, ook groter dan Pluto. Voorbij de Kuipergrodel ligt nog de Oortwolk waain de kometen zich bevinden.

Bronnen:
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Kuipergordel

't Is juist omgekeerd: Triton, de grootste maan van Neptunus, is een ingevangen Kuipergordelobject. Pluto zal niet ingevangen worden door Neptunus. Weliswaar kruisen de banen elkaar, maar bij de kruispunten is de afstand tussen de banen (verticaal t.o.v. het baanvlak) nog altijd honderden miljoenen kilometers.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Triton_(maan...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100