Ik zag net op grens wetenschap een artikel over stonehenge

kan iemand op eenvoudige wijze uitleggen wat dat is? ik ben zeer benieuwd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Stonehenge is een plek in Engeland (bij Salisbury) waar in de prehistorie (ongeveer 5000 jaar geleden) een aantal stenen recht overeind gezet zijn in een cirkelvorm. We weten niet precies waarom de prehistorische mensen dat gedaan hebben, maar er zijn allerlei mooie theorieën over dat het te maken had met hun geloof, dat het een soort tempel zou zijn voor de goden, of dat Stonehenge eigenlijk een soort astronomische klok zou zijn. Op de langste en de kortste dag van het jaar schijnt de zon precies tussen de twee grootste stenen door. Op deze dagen wordt de zonnewende op Stonehenge gevierd door een groot aantal mensen die natuurgeloven aanhangen of gewoon een goed excuus voor een leuke bijeenkomst zoeken. Stonehenge is een mooie plek om te bezoeken als je in Zuid-Engeland bent, je kunt alleen niet echt dichtbij komen. Er staan hekken omheen. De nieuwste ontdekking bestaat uit de resten van een houten tweeling van Stonehenge op loopafstand van het échte Stonehenge.

Nee,dat kan niemand,omdat nog niemand weet wat de exacte functie van Stonehenge was. Wel is het duidelijk geworden dat Stonehenge veel uitgebreider is,dan men veronderstelde.

Op nog geen kilometer afstand van de Stonehenge die 4500 jaar geleden is gebouwd, zijn afdrukken gevonden van 20 houten palen die daar honderden jaren geleden hebben moeten gestaan in de vorm van een circel. Dit bouwwerk bestaat niet meer. Mensen noemen dit een ''2e Stonehenge''. Op deze plek is ook een graf uit 1900 gevonden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100