Hoe groot is het hele heelal of universum?

Tja, heeft het een einde? Ik kan me moeilijk voorstellen dat er ergens ineens een muur zit. Maar net als dat ik me moeilijk voor kan stellen dat het oneindigd groot is. Hoe kan iets nou oneindigd groot zijn? ALLES heeft toch zo zijn ruimtelijke beperkingen?

Toegevoegd na 3 minuten:
Ik las net een soort van uitleg op goeie vraag, deze zegt dat er dus een beperking moet zijn. Is dat ook echt zo?

''Het universum is opgebouwd uit deeltjes. Alle deeltjes bij elkaar hebben een middelpunt van zwaartekracht. Licht heeft een klein beetje gewicht. Dus alle licht gaat op enig moment afbuigen volgens de aantrekking van het middelpunt van zwaartekracht van alle deeltjes waaruit het universum bestaat. Dus er is een bol waarbuiten zich geen materie zich kan bevinden, sinds de oerknal is de explosiebol gewoonweg niet groter dan een bepaalde doorsnede. En dan hebben buiten deze materiebol een lichtbol die ook een één grootte gebonden is vanwege de zwaartekracht van het universum. Daardoor zou het universum dus een heel specifieke omvang moeten hebben''

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

theoretisch gezien, breid het universum zich nog steeds uit. wat de wetenschappers denken, is dat de big bang hiervoor de trigger was en ze denken zelfs dat het universum zichzelf uit elkaar zal trekken op een gegeven moment. ( zie foto) de ''rand'' die we zullen tegenkomen is de rand die is ontstaan bij de big bang, kortom we zouden dan het oudste stukje heelal te zien hebben. omdat er in het begin nog niets was, zal deze ruimte uit volledige donkerte(of donkere materie) bestaan. als je verder wilt kijken, dan verwijs ik je naar ''string-theory'' deze legt uit dat ons universum één van de vele is in verschillende dimensies.(zie bron) PS. waarschuwing: string theory bevat een gedeelte quantumfysica. dit kan erg verwarrend zijn en onduidelijk overkomen. ben je volkomen vreemd met quantumfysica, dan raad ik af string theory te bekijken.

Het Heelal houdt niet op bij de rand tot waar wij nu kunnen zien. Als het Heelal x jaar oud is dan kunnen wij niets weten van delen van het Heelal die verder weg zijn dan x lichtjaren, want vanuit die delen heeft nog geen signaal ons kunnen bereiken. Het is heel goed mogelijk (en erg waarschijnlijk) dat er heel veel meer ruimte is voorbij de rand tot waar wij nu kunnen kijken. Die rand is dus geen harde rand, en schuift bovendien elk jaar één lichtjaar verder van ons vandaan (dus met de lichtsnelheid). Zelfs een eindig Heelal hoeft niet begrensd te zijn. Dat betekent dat je niet per sé een rand hoeft tegen te komen zelfs als het Heelal slechts een bepaald (heel groot) aantal liters ruimte bevat. Op dezelfde manier vindt een mier die over een ballon loopt geen grens, hoewel de ballon maar een beperkte afmeting heeft. Ook in een eindig Heelal hoeft er dus geen harde rand te zijn die in de ene richting dichterbij is dan in de andere richting...

theorie is dat het universum groeit doordat in het begin materie en antimaterie bij elkaar kwam en daaruit is het begin van het heelal ontstaan. Doordat het universum groeit is het dus oneindig.

Oneindig groot, het helaal breidt zich steeds uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100