Zijn supernova's het bewijs van een jonge aarde?

Ik heb een verhaal gehoord dat er gemiddeld elke 26 jaar een nova/supernova is. En dat er in onze Melkweg 300 nova/supernova's zijn gesignaleerd . Is dit bewijs dat de aarde niet miljoenen jaren bestaan heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is fakenieuws. En miljoenen jaren bestaat de aarde niet. Het zijn miljarden jaren. Om precies te zijn: ongeveer 4,5 miljard jaren. Bronnen: vele.

Nee. En ook jongeaardecreationisten(YEC's) voeren dit argument al niet meer aangezien het weerlegd is. 1. Te weinig overblijfselen supernova's. (aldus YEC's) Het verhaal, het idee of de claim waaraan je refereert wordt o.a. hier verkondigd: https://creation.com/exploding-stars-point-to-a-young-universe , maar is een uitleg van http://adsabs.harvard.edu/full/1975ApJ...201..377J Elke ~25 jaar zou er een supernova ontstaan in alleen al de Melkweg, maar we zien er niet zoveel als je dan zou verwachten. Het aantal dat je ziet zou beter overeenkomen met een universum welke zolang bestaat als YEC's ongeveer stellen. 2. Weerlegd: Het hele idee is ondertussen weerlegd, wat ik vooral van meeneem is dat we niet alle supernova's waarnemen. http://www.talkorigins.org/faqs/supernova/ (Hier o.a. wordt dat weerlegd) 3. Ondertussen raden YEC's elkaar al af dit argument nog verder te gebruiken: https://answersingenesis.org/creationism/arguments-to-avoid/old-supernova-remnants-missing-argument/ De door YEC's aangenomen stellingen van o.a. het missen van bepaalde overblijfselen en het niet vinden van stage drie supernova's zijn grotendeels weerlegd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100