Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat betekent 'In het Sterrenbeeld'?

Als ik op Wikipedia dingen opzoek over planeten sterren etc etc. Maar vaak word er gezegd in het sterrenbeeld:”..” wat word hiermee bedoelt.

3 jaar geleden
1.7K
TurfGraver
3 jaar geleden
Een sterrenbeeld is een verzameling sterren die ogenschijnlijk een figuur vormt als men ze door lijnen zou verbinden. De sterren van een sterrenbeeld lijken dicht bij elkaar te staan aan het hemelgewelf in een herkenbare vorm. Sterrenbeelden krijgen de naam die de menselijke fantasie heeft gegeven aan de vorm.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Sterrenbeeld
Voor oriëntatie in de nachtelijk hemel kan dit handig zijn.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Een sterrenbeeld is een verzameling sterren die ogenschijnlijk een figuur vormt als men ze door lijnen zou verbinden. De sterren van een sterrenbeeld lijken dicht bij elkaar te staan aan het hemelgewelf in een herkenbare vorm. Sterrenbeelden krijgen de naam die de menselijke fantasie heeft gegeven aan de vorm.

Voorbeeld
Het sterrenbeeld Grote Beer, in het Latijn Ursa Major, is het op twee na grootste sterrenbeeld aan de hemel en is op het noordelijk halfrond het hele jaar door te zien.
Je kunt IN HET STERRENBEELD verschillende sterrenstelsels vinden, waaronder het spiraalstelsel Messier 81, een van de best zichtbare sterrenstelsels aan de hemel.
Het helderste stuk van het sterrenbeeld staat bekend onder de bijnaam ‘de Steelpan’ en is gemakkelijk aan de hemel te vinden. Het kan als oriëntering dienen voor het opzoeken van enkele sterren.
(Lees meer...)
SimonV
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding