Brand de zon?

Brand de zon wel aangezien er geen zuurstof aanwezig is?

Toegevoegd na 4 uur:
Is er wel vuur aanwezig op de zon of is dit pure energie?

Weet jij het antwoord?

/2500

het is een soort fusie waar geen zuurstof aan te pas komt.

De reden is dat het “vuur” (correcter: de energie) van de zon niet het resultaat is van het verbranden van zuurstof, maar wel van kernfusie. Kernfusie zet, dankzij de enorme druk en temperatuur in het binnenste van de zon, (voornamelijk) waterstofkernen om in zwaardere atoomkernen. Hierbij komen enorme hoeveelheden energie vrij, deels als zichtbaar licht. Waterstof is dus de (voornaamste) brandstof van onze zon, niet zuurstof. Aangezien de zon heel zwaar is (meer dan honderdduizend maal zwaarder dan onze aarde) en ze nog uit drie vierde waterstof bestaat, kan de zon nog miljarden jaren "doorbranden" (correcter: energie produceren).

Bronnen:
http://www.ikhebeenvraag.be/vraag/532

Een hele leuke vraag. We weten het niet. Je zou misschien wat er plaats vindt in de kern van de zon een 'nucleaire brand' kunnen noemen. In elk geval vindt er kernfusie plaats. Hier een heel lang (Engels) artikel over dit fenomeen:

Bronnen:
http://nobelprize.org/nobel_prizes/physics...

De hitte van de zon ontstaat door kernfusie, maar overigens is het maar de vraag of de zon geen zuurstof bevat. De zon bevat waarschijnlijk ook het element zuurstof. We kunnen alleen niet dichtbij genoeg komen om het te meten.

Er zijn allerlei hevige veel energie opleverende reacties van diverse gassen op elkaar. Zuurstof is er voor die brand niet nodig.

Het is geen brand, maar het zijn grote uitstoten van energie die bij al die fusies op de zon ontstaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100