Waarom kan een "gewoon" vliegtuig niet in de ruimte komen ?

Kortom, waarom kiezen ze steeds voor "recht" opstijgende raketten.
Als je bedenk dat een gewoon vliegtuig duizenden kilometers kan vliegen
dan is de dikte van onze dampkring toch maar een peuleschilletje ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor (ont)brand(ing) zijn er 3 dingen nodig. Zuurstof Brandstof Hitte In de ruimte en bovenste kringen van de aarde is geen tot weinig zuurstof aanwezig. Een vliegtuig gebruikt de zuurstof uit de lucht en een (ruimte) raket heeft deze zelf mee in de tanks. Een vliegtuig zal dus als hij te hoog vliegt langzaam zijn kracht verliezen door minder zuurstof totdat deze uitvalt. Dit is alleen het vermogens aspect, zuurstof om te ademen voor de passagiers of de temperatuur zijn ook nog problemen.

Een vliegtuig dankt zijn stijgkracht door zich af te zetten tegen de lucht. Hij "drijft" als het ware op de lucht , simpel gezegd. Buiten de dampkring valt er voor een vliegtuig niets meer te vliegen, dus.

dat heeft te maken met het verschil tussen het effect van zwaartekracht binnen (onze) atmosfeer en buiten een atmosfeer, en met de samenstelling van de atmosfeer. een vliegtuig kan vliegen in onze atmosfeer door gebruik te maken van de eigenschappen van de atmosfeer. de vleugels van een vliegtuig zorgen ervoor dat bij een bepaalde snelheid het vliegtuig wordt gedragen door 'de lucht'. door deze draagkracht van de vleugels kan het vliegtuig ontsnappen aan de zwaartekracht van de aarde. de motor van een vliegtuig werkt alleen als er zuurstof aanwezig is. in de hele hoge luchtlagen is bijna geen zuurstof dus daar werkt de motor van een gewoon vliegtuig niet. in de ruimte heb je geen zwaartekracht. in de ruimte heb je ook geen 'lucht'. dus aan vleugels heb je niets. het is trouwens niet helemaal waar dat een 'gewoon vliegtuig' niet in de ruimte kan komen, tenzij je aan een gewoon vliegtuig niets zou mogen aanpassen. als je in het vliegtuig ook nog vloeibaar zuurstof zou opslaan kun je het probleem van zuurstoftekort oplossen. als je genoeg aanpast heb je vanzelf... ...een spaceshuttle

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100