Waarom zoeken ze uit of er leven op mars is en waarom niet op een ander planeet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat Mars van de planeten in ons zonnestelsel, het meeste op de Aarde lijkt (al zou je dat niet zeggen als je de plaatjes ziet). Temperatuur en samenstelling van de atmosfeer maken het in principe mogelijk dat er ooit leven geweest is of zelfs nu nog microscopisch leven bestaat. Verder is Mars redelijk in de buurt en dus makkelijker te bestuderen dan b.v. Europa (een grote maan van Jupiter, waar in theorie ook leven zou kunnen zijn).

Omdat ze denken dat de kans op leven op Mars redelijk groot is. En het ligt binnen de mogelijkheden om het te onderzoeken.

er wordt niet alleen op mars gezocht,hoor.ook op andere planeten wordt gekeken.alleen mars lijkt t meeste op onze aarde,vandaar dat daar onze hoop t meeste op gevestigd is.

Mars is nog te doen. Alle andere wordt wel lastiger maar ze zijn er wel mee bezig.

Ook op manen verder in ons zonnestelsel worden onderzocht op mogelijk leven, dus het onderzoek is er wel degelijk. Dat we op dit moment het meeste over Mars weten komt omdat daar de kans relatief hoog is en de kosten relatief laag zijn en het te bereizen is.

Omdat er een mogelijkheid bestaat dat daar ooit leven is geweest. Mars schijnt vroeger een dichte dampkring te hebben gehad, en dus levenskansen. Nu is het een dode planeet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100