waarom hebben ze de new horizons niet in een baan rond pluto gebracht net zoals de rosetta?

Misschien dat de new horizons nog een andere planetoïde gaat ontmoeten, maar waarom is niet gekozen om die satelliet in een baan om pluto heen te laten draaien? Dan krijgen ze nog meer informatie en kan misschien zelfs een landertje erop worden gezet net als bij die komeet waar vorig jaar de rosetta en philae naar toe zijn gestuurd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om binnen redelijke tijd naar Pluto te reizen, heb je een enorme snelheid nodig, anders duurt het domweg te lang. Om je een idee te geven: zelfs het licht heeft er minimaal vijfenhalf uur (!) voor nodig om van de aarde naar Pluto te reizen. Wil je in een baan rond Pluto komen, dan zul je moeten afremmen. Dat kan op twee manieren: door gebruik te maken van de zwaartekracht van een zware planeet, of door raketmotoren te gebruiken. Pluto is een miniplaneet, veel kleiner dan de aarde. De zwaartekracht van Pluto is net groot genoeg om New Horizons een kleine afbuiging te geven, maar bij lange na niet voldoende om te kunnen afremmen. Blijft over: raketmotoren. Die hebben echter brandstof nodig. Omdat New Horizons zo enorm snel vliegt, is heel veel brandstof nodig om die enorme snelheid eruit te remmen. Zo'n enorme hoeveelheid brandstof zou de lancering waanzinnig duur hebben gemaakt - zeker als je bedenkt dat al die brandstof niet alleen moet worden gelanceerd, maar dat New Horizons aan het begin van zijn missie al een flinke duw heeft gekregen van een paar raketmotoren om een redelijke beginsnelheid te krijgen. Als je bij Pluto zou willen remmen zouden die raketmotoren niet alleen New Horizons, maar ook nog eens diens enorme brandstofvoorraad hebben moeten versnellen - hetgeen de lancering nog eens vele malen duurder zou hebben gemaakt. Dat New Horizons alleen maar voorbijvliegt is dus een afweging geweest tussen missieduur (vliegtijd) en lanceerkosten.  

(allereerst ik weet het niet, ik probeer het enkel te beredeneren) Nieuw Horizon vliegt met een enorme vaart om de afstand te overbruggen. Om de satelliet in een baan rond Pluto te krijgen zijn en koers correcties nodig als ook afremming. Voor beide is veel brandstof nodig. En ik vermoed dat daar het probleem ligt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100