Waarom wordt vaak gesuggereerd dat de hemel boven ons is?

De hemel is toch ''een andere plek''........waarom wordt vaak gesuggereerd dat de hemel boven ons zou zijn, termen zoals: ''hoog in de hemel''....waar komt dat vandaan?
waarom kijken wij vaak naar boven als wij ''Hemel'' bedoelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat er boven ons een oneindige verte is, waar men duizenden jaren geleden, toen het begrip 'hemel' ontstond nog geen flauwe notie van had. Een sterrenlucht is mooi, dus daar zal het wel goed toeven zijn. En er is ruimte genoeg, want je kon niet verder kijken dan je kon kijken.........

Omdat in de bijbel staat dat Jezus is opgevaren ten hemel op de dag die wij nu Hemelvaartsdag noemen. Als iemand op gaat is het meestal zo dat hij omhoog gaat. Verder denk ik dat de hemel, de mooie lucht meer tot de verbeelding spreekt dan het binnenste van de aarde om maar een tegengesteld voorbeeld te noemen.

Aangeleerd, we doen alleen maar na wat een ander ooit voordeed... En omdat iedereen dat doet, is de hemel ook het gebied dat boven ons is, waar de zon en de maan staan soms... Allemaal aangeleerd...

Omdat 'onder' ons de aarde is, dus daar kan het niet zijn.

Er is geen boven en beneden in de kosmos (heelal). Wat voor jou boven is, is voor Australiërs onder. We zijn immers tegenvoeters van elkaar! Als er een hemel is, is hij dus overal. Die andere suggestie stammen nog uit de middeleeuwen, toen de paus beweerde dat de aarde plat was, ondanks dat Socrates500 jaar daarvoor al bewezen had dat hij rond was. Geloof du nooit gelovigen, maar volg je verstand. Toegevoegd na 2 dagen: du=dus Natuurlijk was het niet Socrates. Wie voor het eerst opperde dat de aarde bolvormig zou zijn, is niet bekend, maar in de tijd van Aristoteles (382-322 v.Chr.) was het een algemeen bekend en aanvaard feit.

Omdat boven ons de hemel is, EN onder ons de kuil!

omdat als wij aan de hemel denken wij denken aan: - engels - wolken ( en die hebben allemaal iets met hoogte te maken ) zitten in de hoogte althans. zelf ben ik op zoek naar deze trap:

De hemel begint waar de aardkorst eindigt.

Als er een hemel is,dan is die hier op aarde en zullen we hem zelf moeten creëren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100