Is deze afbeelding een echte foto of een Artist's Impression?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is een bewerkte foto, geen artist impression maar een vervormde foto.

Volgens mij is dat een afbeelding van een zwart gat (black hole). Dan is het dus een artist's impression, want zwarte gaten zijn niet zo dichtbij dat je ze zo kunt fotograferen.

Het is een echte foto van de Melkweg, die zodanig bewerkt is dat je ziet wat je zou zien als er een zwart gat vlakbij en voor de Melkweg zou staan. De bewerking is niet met photoshop gedaan, maar met een programma dat precies de invloed van het zwarte gat op de lichtstralen berekent.

Dit kan gewoon geen echte foto zijn. Op de vergote afbeelding zie je een grote ronde schijf die het zwarte gat moet voorstellen. Een zwart gat is in omvang kleiner dan een normale ster. Normale sterren zien we als puntvormige stippen aan de hemel. Zelfs met de grootste microscopen zijn die niet als een schijfje te zien. (met uitzondering van Betelgeuze misschien) laat staan dat een zwart gat als een schijf kan worden gefotografeerd. Toegevoegd na 59 seconden: microscopen moet natuurlijk zijn telescopen

Ja, deze foto beantwoord op illustratieve wijze het zwarte gat in het hart van de melkweg en vormt een grafische voorstelling van iets dat nog niet waargenomen is of niet visueel waargenomen kan worden.

Bronnen:
http://news.nationalgeographic.com/news/20...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Artist's_impression

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100