de nieuwe planeet kepler-67c, zouden we daar over een aantal jaar kunnen wonen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De planeet kepler-67c staat meer dan duizend lichtjaar van ons af. Door de lichtsnelheidslimiet kunnen we hier dus onmogelijk binnen duizend jaar komen. In theorie is het wel mogelijk met behulp van ruimte-kromming sneller te gaan. Maar het zal nog een hele tijd duren tot we die technologie hebben.

Als er een manier komt om er te geraken, dan hebben we daar nog niet veel aan. Kepler 67c is veel zwaarder dan de Aarde en de aantrekkingskracht is er dan ook veel groter dan op Aarde. U zou uw bed niet uit kunnen komen, sterker nog, u zou zo verpletterd worden dat u het niet overleeft.

Simpel rekenvoorbeeld: 1000 lichtjaar, dus 1000 jaar reizen als je een voertuig zou hebben welke met de snelheid van het licht zou kunnen reizen. 1000 jaar leven doen we echter niet, dus moeten we nog sneller. ivm training zal een reiziger minstens 35 jaar oud zijn en laten we ook aannemen dat we bij 65 niet meer goed genoeg functioneren om dagelijks te werken. Nog een aanname is dat we 5 jaar willen onderzoeken, dus rond ons 60e jaar aan willen komen. We hebben nu een periode van 25 jaar om te reizen. 1000 lichtjaar in 25 jaar afleggen betekent dat we met een snelheid van 40 keer het licht moeten reizen. Aangezien we nu tot nu toe slechts 0.02% van de lichtsnelheid hebben kunnen bereiken kan je je voorstellen dat voordat we 2000 keer sneller kunnen vliegen dan nu we nog wel een aantal jaar bezig zijn met ontwikkelen! Om je vraag dan te beantwoorden, of we daar binnen een paar jaar kunnen zijn, nee dat is onmogelijk (buiten de praktische problemen op de planeet zelf die robbieroad eerder noemde).

We zouden sneller dan het licht moeten kunnen reizen ( dus sneller dan 3000.000 km per seconde ) willen we de heenreis kunnnen voltooien in één menselijk leven. Maar volgens de speciale relativiteitstheorie van Albert Einstein zou dit absoluut niet mogelijk zijn. In de deeltjesversneller in CERN Genève was even opwinding omdat er neutrino's een fractie sneller dan lichtsnelheid zich zouden voortbewegen. Maar uiteindelijk berustte dit alles toch op een rekenfout. Maar er is nog hoop. Zolang het tegendeel niet bewezen is. Het zou wel de alle bestaande natuurkundige wetten volledig op zijn kop zetten. Ga er maar vanuit dat in ons leven bemande ruimtevaart naar de sterren een utopie blijft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100