Zou nog een oerknal kunnen ontstaan? En is deze dan IN of BUITEN ons heelal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar ga ik wel van uit. Het heelal is nu nog bezig met exploderen, want het dijt steeds nog uit (dit is wetenschappelijk aangetoond). Dit zijn naweeën van de oerknal, die 13,7 miljard jaar geleden heeft plaatsgevonden. Uiteindelijk zal deze kracht echter afnemen en zal de gravitatiekracht tussen de lichamen binnen het heelal de overhand krijgen. Dit heeft een implosie tot gevolg. Het heelal implodeert dan tot een zwart gat, waarna er weer een nieuwe oerknal zou kunnen ontstaan. En dan beginnen we weer van voren af aan:) Toegevoegd na 6 minuten: Ik zeg het alsof het allemaal heel logisch is, maar het zijn natuurlijk ook maar aannames van wetenschappers, die het gevolg zijn van talloze waarnemingen. Omdat dit de meest logische aanname is die ze tot nu toe kunnen hebben, ga ik er op dit moment maar van uit. Maar als je er vanuit gaat dat de wetenschap eigenlijk nog maar in de kinderschoenen staat (de laatste 200 jaar is het pas in een stroomversnelling geraakt) ben ik heel benieuwd wat, op mijn oude dag, de nieuwste verklaringen zijn en hoe we terugkijken op de huidige aannames.

Ja... Als de oerknal al eens eerder bestaan zou hebben, waarom niet nog een keer... Dat zou dan wel in ons heelal moeten gebeuren want buiten ons heelal is er niet, want alles wat er is, valt binnen DIT heelal...

We weten niets eens zeker dat er ooit een oerknal heeft plaatsgevonden. Daar wijst wel veel op, maar 100% zeker is het niet. En als ie al heeft plaatsgevonden, was dat het begin van alles wat we ons universum noemen. Daarbuiten kunnen we ons niets voorstellen.

Als je er vanuit gaat dat het een keer is gebeurd, dan kan het vaker gebeuren. Daar wij maar een heelal kennen zal dit dus moeten gebeuren in ons betaand heelal. Toegevoegd na 44 seconden: Betaand = bestaand

Ik geloof er helemaal NIKS van, ik denk toch echt dat het verzonnen is. Bovendien ontbreken er VELE/ALLE bewijzen van.

Buiten ons HEELAL? We bevinden ons in het HEEL AL. Dus al er een oerknal komt, dan is dat IN ons heelal.

Totdat we precies weten wat er nou precies gebeurt is, kun je hier natuurlijk geen volledig antwoord op geven. Maar als je accepteert dat het één keer is gebeurt, zie ik niet in waarom je zou verwachten dat het niet meermaals kan gebeuren. Ik ken cosmologische modellen die zeggen dat elke keer dat er een zwart gat ontstaat, dit de geboorte is van een nieuw universum dat uit het onze is ontstaan. Ik ken cosmologische modellen die zeggen dat het "spul" "waarin" ons universum zich bevindt een hele verzameling aan universa omvat. Twee voorbeelden van multiversum-modellen, waarbij in het eerste geval de oorsprong van het nieuwe universum binnen het onze zit, en in het tweede geval de oorsprong buiten ons universum zit. In beide modellen bevinden ze zich (buiten het oorsprongmoment) buiten ons universum. Dat werkt in elk geval met de gegevens die we uit ons universum halen, waar tot nog toe nog geen ander universum ín gevonden is. Ik ken daarentegen weinig kosmologen die serieus zullen beweren dat er slechts één universum mogelijk móet zijn, omdat niet bekend is waardoor dit onmogelijk zou moeten worden gemaakt, en we uit ervaring weten dat het mogelijk moet zijn om universa te "hebben".

Als er een schaap over de dam is volgen er meer. En dit is een wet van Meden en Perzen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100