Kan ik vandaag in Nederland de asteroïde die langs de aarde scheert zien?

Ik zag dat hij vandaag langs de aarde kwam, er stond alleen niet bij hoe laat en of hij überhaupt te zien was in Nederland.

Weet jij het antwoord?

/2500

De asteroïde 2012 DA14 mag dan rakelings langs de aarde scheren: met het blote oog is deze niet te zien. Gelukkig zijn er online genoeg mogelijkheden om de asteroïde toch op de voet te volgen! Zo biedt NASA u bijvoorbeeld de gelegenheid om de asteroïde op de voet te volgen. Via NASA TV geven deskundigen live commentaar op wat er allemaal gebeurt. De uitzending start om 20.00 uur Nederlandse tijd. Om 20.25 uur bevindt asteroïde 2012 DA14 zich dan het dichtst bij de aarde. Slooh Space Camera Wie liever ook beelden van de asteroïde ziet, kan op de website van de Slooh Space Camera terecht. Vanaf 3.00 uur vannacht (Nederlandse tijd) worden hier live beelden van de asteroïde uitgezonden. WIST U DAT… …2012 DA14 dichter bij de aarde in de buurt komt dan sommige satellieten? Sonnenborgh Volgt u het liever niet vanuit uw luie stoel? Bezoek dan sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht. Deskundigen lichten het langs scheren van de asteroïde toe en er is een korte lezing over 2012 DA14. Bij helder weer is het bovendien mogelijk om de asteroïde door de kijkers op Sonnenborgh te volgen. Voor meer informatie kunt u hier terecht. Asteroïde 2012 DA14 scheert vanavond op een afstand van zo’n 27.680 kilometer langs de aarde. Het is vrij uniek dat een asteroïde van deze omvang (ongeveer 50 meter breed) zo dicht bij de aarde in de buurt komt: dat gebeurt naar schatting gemiddeld één keer in de veertig jaar. Hoewel de asteroïde heel dichtbij komt, hoeven we niet bang te zijn dat deze op aarde inslaat. Meer weten over 2012 DA14? Lees dan ook ons overzichtje met veelgestelde vragen over de asteroïde!

Bronnen:
http://www.scientias.nl/waar-kan-ik-astero...

Op deze website http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/buitenland/)/components/actueel/rtlnieuws/2013/02_februari/15/buitenland/Asteroide_scheert_langs_aarde_vergaat_niet.xml is het volgende te lezen: "Rond half negen 's avonds (Nederlandse tijd) komt het rotsblok het dichtst in de buurt van onze planeet. De afstand is dan slechts 27.000 kilometer. Voor het eerst in de moderne geschiedenis komt zo'n grote asteroïde zo dichtbij. Het brokstuk heet 2012 DA14 en is ongeveer 50 meter in doorsnee." "Er is geen kans om met het blote oog een glimp van 2012 DA14 op te vangen. Via de NASA-website is de baan van de asteroïde wel goed bij te houden." Toegevoegd na 5 minuten: Kortom: het antwoord op je vraag is: "Nee, tenzij je gebruik kan maken van grote telescopen bij een sterrenwacht of kijkt op de website van de NASA of een vergelijkbare website."

Bronnen:
http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/buit...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100