Kun je vanaf de aarde de Amerikaanse vlag op de maan zien en zo ja bestaan er foto's van?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dat is onmogelijk. Toegevoegd na 3 minuten: De Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) is een Amerikaanse ruimtesonde, die op 18 juni 2009 door de NASA werd gelanceerd en later in een baan om de Maan werd gebracht. Deze heeft foto's van de zes vlaggen gemaakt waarvan er nog 5 overeind stonden: http://www.scientias.nl/vlaggen-op-de-maan-ze-staan-nog-steeds-op-eentje-na/68988 http://nl.wikipedia.org/wiki/Lunar_Reconnaissance_Orbiter

Bronnen:
http://vrijspraak.wordpress.com/2008/12/24...

Nee, dat is veel te ver, tenminste met het blote oog. Als je een zeer professionele telescoop hebt geef ik je nog een kans. Foto's vanaf aarde zijn er niet van.

Stel dat de vlag plat op de maan zou liggen en een diameter van van 1 meter zou hebben. Dan zou gezien de gemiddelde afstand van de aarde naar de maan (384.450 km) dat ongeveer overeen komen met het onderscheiden van een individueel menselijk rood bloedlichaampje (7µm) op een afstand van 2,7 kilometer. Het antwoord is dus NEE, dat gaat je niet lukken.

Nee , dat kan echt niet. Ookal gebruik je de beste telescoop omdat; De maan heel erg ver weg is wel 384.000 km groot en elk jaar komt er 4 cm bij de enige oplossing is met een raket naar de maan dan wel. Die vlag is amper 1 meter ongeveer en de doorsnede van de maan is 3476 km

Ik heb die vlag nog nooit gezien van waar ik woon op aarde. Ik denk dat niemand dat kan zien, tenzij je een heel goed vergrootglas hebt. Ja er is een foto van de Amerikaanse vlag op de maan, maar die foto is niet vanaf aarde gemaakt.

De 5 metertelescoop op mnt Palomar ziet ongeveer 1700 keer zo goed als ons blote oog. In plaats van een afstand van 360000 km zou de vlag zi ch dus op 211 km lijken te bevinden. Ik schat dat de diameter van de spiegel dus nog een factor 100 tot 1000 groter zou moeten zijn om een vlag van 1 meter diameter te zien.

Dat moet lukken. Met de Very Large Telescope in Chili kun je de twee koplampen van een auto op de maan onderscheiden (zie bron). Dit is op dit moment de telescoop met het grootste scheidende vermogen. De vlaggen zullen kleiner zijn dan de afstand tussen koplampen maar als je op het juiste moment kijkt (zon laag zodat er een schaduw is bijvoorbeeld) dan moet het lukken. Je maakt dan wel gebruik van een van de meest geavanceerde observatie instrumenten van dit moment. Een telelens in de tuin gaat het nooit worden.

Bronnen:
http://www.eso.org/public/netherlands/tele...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100