Waaruit bestaat het universum?

haha gewoon leuke vraag

Weet jij het antwoord?

/2500

Behalve sterren ,sterren stelsels,planeten en zwarte gaten? Wetenschappers denken dat er ook nog zoiets bestaat als donkere materie! Iets wat wij nog niet echt hebben ondekt, maar z,n zwaartekracht verraad z,n aanwezigheid!

Het universum bevat weinig zaken. We hebben het dan over een massa van 9.9 x 10-30 g/cm3 hetgeen overeenkomt met ca. 9 protonen per m3. Deze waanzinnig kleine hoeveelheid massa bestaat uit de volgende onderdelen: Atomen: 4,6%. Koude donkere massa: 24%. Donkere energie: 71,4% En dan nog wat snel bewegende neutrino's

Het universum bestaat voor het grootste deel uit "Donkere energie" (±72%) en "Donkere materie"(±24%). Kosmologische observaties en meten dat slechts 4,6% van het universum uit zichtbare materie bestaat, waarvan ±4,14% hiervan instellair gas is en slechts ±0,46% van de zichtbare materie verantwoordelijk is voor de opbouw van sterren, planeten en andere kosmologische objecten. De elementen hiervan zijn weer opgebouwd uit neutronen, protonen en elektronen die hoofdzakelijk bestaan in de vorm van atomen en ionen. Van alle aanwezige elementen maken waterstof (74%) en helium (24%) wel 98% van de hele materie uit. Zo onwerkelijk echt verbazend allemaal; dat ik me rap moet ontladen met een vlucht naar de wereld van Gothic II en daarna III. Dit lijkt veel echter! Toegevoegd na 6 minuten: *Kleine correctie: Van alle aanwezige elementen.... wel 98 % van de aanwezige materie uit.

Vanuit de quantumfysica gezien zou je met een beetje fantasie kunnen zeggen dat het hele universum bestaat uit energie en waarschijnlijkheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100