Zorgt zwangerschap in de ruimte voor toename van het gewicht van het ruimtevliegtuig?

Stel dat je een stelletje op een ruimtereis laat gaan en er komt een baby. Zorgt dit voor toename van het gewicht in vergelijking met het begin of niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij niet, ook hier geldt de wet van behoud van massa. Die baby compenseert het gewicht wat is afgenomen door het genuttigde voedsel. Ook al zou men bijv. groenten verbouwen in het spaceship, dan is het gewicht van water afgenomen, die nodig is om die groenten te doen laten groeien.

Een ruimtevaartuig is een gesloten geheel met een massa die niet verandert. De inhoud blijft hetzelfde, alleen verandert die van plaats doordat de baby groet. Ook kan iemand afvallen of aankomen zonder dat de totale inhoud van het vaartuig verandert.

In de ruimte is geen gewicht, dus een gewichtstoename zal niet mogelijk zijn.

Het hangt af van de versnelling waarmee het ruimtevliegtuig vliegt of er uberhaupt sprake is van gewicht. Als er geen versnelling (of vertraging) plaatsvindt, is er helemaal geen sprake van gewicht. Verder wordt voedsel e.d. natuurlijk omgezet (qua moleculen) naar de baby; dus een verandering van massa is er ook niet. Zolang je geen deur of raam van het ruimtevliegtuig open doet (en geen brandstof verstookt bij de motoren), is er sowieso helemaal geen sprake van verandering van massa (afgezien van minimale veranderingen zoals energieverlies via warmteverlies van het ruimtevaartuig).

De massa neemt toe het gewicht niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100