Wat gebeurt er als de zon sterft?

De zon is een ster. En sterren leven lang maar gaan ook een keer dood. Dus de zon ook. Wat gebeurt er als de zon sterft, gaan we dan allemaal dood. Hoelang kunnen we zonder zon? Of is de wereld al vergaan tegen de tijd dat de zon sterft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ha, die Frank; Enkele ogenblikken (lees: duizenden en duizenden jaren) voor dat de zon definitief zal doven omdat de natuurlijke brandstoffen zijn opgebruikt is de aarde allang onbewoonbaar geworden en zal er niets meer dan een dode koude steenklomp van overblijven. Het menselijk leven is dan alllang verdwenen en is misschien naar andere planeten of satellieten uitgeweken. De overige levensvormen zullen zich steeds blijven aanpassen aan de veranderende omstandigheden net zolang tot die zelfs voor de sterkste en primitiefste niet meer leefbaar zijn en ook zij zullen uitsterven.

De zon geeft ons warmte, dus ook leven. wanneer de zon sterft (wat nog niet voor direct is nog enkele miljard jaar) dan zullen wij ook sterven omdat, zoals op pluto er dan geen zon is en het dan te koud word op aarde. Het leven sterft uit omdat we die koude temperaturen niet aankunnen,de zon "sterft" niet maar dooft uit^^

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100