Wat zou er gebeuren als je op planeet jupiter valt?

Omdat jupiter uit gas bestaat, zou je er in principe doorheen vallen, neem ik aan. Is er een oppervlakte op planeet jupiter waar je op kan vallen, of is er iets dat je val zou kunnen breken? Met andere woorden, kan ik jupiter vergelijken met een wolk of een soort rook/gaspluim zonder ruggengraat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ondanks dat het een gasplaneet is, is de dichtheid zo groot dat er een vloeistoffase is ontstaan en dat van waterstof. Waterstof zelf kan alleen vloeibaar worden door een heel hoge druk (de zwaartekracht aldaar) en de temperatuur. Het is er dus zeer koud. In tegenstelling tot de aarde KAN Jupiter waterstof (gas) vasthouden. De aarde verliest veel waterstof, het stijgt naar de bovenste lagen van de atmosfeer en wordt dan niet voldoende tegengehouden door de zwaartekracht. Dit is bij de aarde ook met Helium het geval. Dat betekent dat de zwaartekracht op jupiter zo groot is dat je het niet gaat overleven, zelfs al was het er 20 graden en had het een atmosfeer als de onze. Overigens is tot vloeistof verdichte waterstof een heel stuk lichter dan water en zouden we blijven drijven . Dan nog worden we acuut diepgevroren en doodgedrukt. Ik zou moeilijk kunnen voorspellen welke invloed het snelst tot letale gevolgen(hangt van de isolatie in je ruimtepak af) leidt maar lang leven zul je daar niet, ik denk dat enige minuten wel aan het maximale zal zitten.

Jupiter bestaat niet uit gas, hij is grotendeels vloeibaar en heeft hoogst waarschijnlijk een vaste kern. Je zou dus 'verdrinken' in de vloeibare waterstof.

Bronnen:
http://www.sterrenkunde.nl/index/encyclope...

De oppervlakte is vloeibaar; als het soortelijk gewicht van de vloeistof iets meer dan 1 is blijf je drijven, net als in de Dode Zee.

En het feit dat de zwaartekracht op Jupiter zo groot is dat je niet normaal zou kunnen lopen en waarschijnlijk je ruggengraat zou kunnen breken. Vergelijk het met 2 sterke magneten waar je geen schijn van kans meer hebt als je eenmaal neerstort.

Boven in de atmosfeer is Jupiter vrij ijl op vele plaatsen (onregelmatig) Hoe meer naar het centrum hoe dikker de gassen worden …op een gegeven ogenblik zijn de gassen zo dicht samengeperst , door de druk dat het zoets is als een soort moeras of drijfzand zonder bodem ….dat hoe dichter je bij de kern komt dikker en dikker wordt. Dat is ook het punt waar de verkenning- en landingtuigen dier naartoe gestuurd werden allen contact verloren met de Aarde. De kern is hoogstwaarschijnlijk van metaal …of ie echt vast is blijft voorlopig een raadsel ,Maar door de enorme zwaartekracht in het centrum lijkt het logisch (NASA noch ESA zijn 100% zeker van die vaste kern. De druk is immens , dus voor mensen op dit ogenblik nog niet mogelijk om te bezoeken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100