Is een zwart gat echt een gat in de ruimte-tijd, of alleen een heel diepe kuil ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens de algemene relativiteitstheorie is een zwart gat een gebied waaruit niets, zelfs licht niet, kan ontsnappen, vanwege de extreme vervorming van de ruimtetijd door de zwaartekracht van een zeer compacte enorme massa. Rond een zwart gat is er een denkbeeldig oppervlak dat als grens optreedt, de waarnemingshorizon, vanwaar licht nog net aan de zwaartekracht van het zwarte gat kan ontsnappen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwart_gat

Een zwart gat is een plek in de ruimte met een onvoorstelbaar en extreem grote aantrekkingskracht waaraan niets kan ontsnappen, zelfs licht niet. Daarom is het zwart.

Beide. Het is een hele 'diepe kuil' , die een gat vormt in de ruimte-tijd dinges. Ze zeggen dat het in theorie de mogelijkheid geeft om snel een paar lichtjaren verder te kunnen reizen. Voorbeeld: Je hebt een appel en je wilt vanaf het bovenste punt naar de onderste punt. Dan kan je natuurlijk via de buitenkant gaan maar als er nou een gat van boven naar beneden gaat ( wormgat ) dan bespaart dat tijd en ben je dus sneller bij de onderkant. Dit is een theorie die ze gebruiken bij oa wormgaten. Denk dat ze het bij zwarte gaten gebruiken. Toegevoegd na 1 minuut: Volgens mij vergis ik me en is het stukje vanaf 'In theorie' tot het einde niet van toepassing op het onderwerp zwart gat maar wel op 'wormgaten'. Dus denk dat ik die 2 onderwerpen doormekaar gehaald.

Bronnen:
Eigen ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100