Mercurius staat op 0,4 astronomische eenheid (AE = gemiddelde afstand aarde-zon).
Venus op 0,7.
Aarde op 1 (duh!)
Mars op 1,5.
Jupiter op 5,2.
Saturnus op 9,5
Uranus 19,6
Neptunus op 30.
Je eerste veronderstelling is dus al incorrect; niet tussen alle planeten is de afstand tot de zon 2x die van de voorganger. De aarde zou dan op ongeveer de positie van Mars moeten staan, bijvoorbeeld, en Neptunus zou ook verder weg moeten staan (ten opzichte van Uranus, los van het feit dat verschuiving van de planeten ervoor zou zorgen voor een nog verdere verschuiving naar achteren). Op basis van een incorrecte aanname valt er dus sowieso niet iets te zeggen over hoe de zaak zou moeten zijn.
Los daarvan, een stukje geschiedenis:
Pluto is niet de enige ex-planeet in ons zonnestelsel. Tussen Mars en Jupiter heeft ook Ceres een poosje die status gehad, totdat men allerlei ander klein gruis in die regio ontdekte, waarop Ceres de status van planeet weer kwijtraakte; het bleek, net als bij Pluto het geval was, gewoon te gaan om een van de grootste objecten in zijn categorie.
Zover mij bekend is, wordt er aangenomen dat er zich tussen Mars en Jupiter nooit een planeet heeft bevonden, omdat de relatief sterke zwaartekracht van Jupiter een verstorend effect zou hebben gehad op de mogelijke formatie van een planeet in die contreien. Maar er zullen ook ongetwijfeld mensen zijn die het aannemelijk vinden dat het wel degelijk gaat om de resten van een voormalige planeet.
Persoonlijk vind ik de eerste positie waarschijnlijker, omdat de destructie van een planeet ook weer een zeer spectaculair evenement benodigd (een immense inslag), terwijl het niet vormen van een planeet minder extra aannames oproept.