hoe lang doet het licht der over om van de aarde naar pluto te reizen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is geen vaste waarde, omdat de afstand variabel is ivm eliptische baan. Volgens de Nasa is min. afstand Aarde-Pluto 4.284.700.000 km en max. afstand 7.528.000.000 km. De lichtsnelheid is 300.000 km/sec, dat is (x 3600 sec.) 1080.000.000 km/uur. Dus als je dat deelt is de reisafstand : min. ca 3 uur en max. ca. 7 uur. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/planetary/factsheet/plutofact.html Toegevoegd na 3 minuten: correctie: min: ca 4 uur

Bronnen:
http://www.sterrenkunde.nl/index/encyclope...

Daar alle planeten om de zon draaien is het (zo ook de aarde) is het beter uit te gaan van de gemiddelde afstand Zon t.o.v. Pluto nl.; 6 miljard km. Zo laat je alle wentelingen en ellipsen maar hun gang gaan. Het licht met zijn 300.000 km/s reist dan 1,08 miljard km per uur. Dat komt dan globaal neer op iets langer dan 5½ uur. De afstand Zon tot Aarde is dan in het gemiddelde automatisch meegenomen.

Momenteel is er een ruimtesonde onderweg naar Pluto. Dat wordt het 5e toestel dat ons zonnestelsel zal verlaten. Hij is nu al voorbij de baan van Uranus. In het jaar 2015 is hij al bij Pluto, hij is dan ruim 9 jaar onderweg. En als hij daar is, zijn de radio-signalen 4 ½ uur onderweg. Radiosignalen zijn precies even snel als het licht. De baan van Pluto is niet constant. Het is geen cirkel, zelfs geen ellips, nee hij is in een soort trilling. Zie het tweede plaatje. Het licht van Pluto naar Aarde doet er dus wisselend lang over.

Bronnen:
http://pluto.jhuapl.edu/
http://pluto.jhuapl.edu/science/everything...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100