Behoren alle sterren, die wij met het blote oog kunnen zien, tot het melkwegstelsel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, wij kunnen op het Noordelijk halfrond 2 sterrenstelsels zien, waarvan 1 de melkweg, de andere de Andromedanevel . Op het zuidelijk halfrond zijn nog twee andere sterrenstelsels te zien, de grote magellaanse wolk en de kleine magelaanse wolk. Overigens is het heel knap als je die met he blote oog zou kunnen zien. Sommigen beweren het. Toegevoegd na 1 minuut: NB. Ik meen dat de kleine magellaanse wolk niet met het blote oog zichtbaar is. Toegevoegd na 3 minuten: afbeelding boven: andrommedanevel, onder: maggelaanse wolk.

Bronnen:
http://www.sterrenkids.nl/page.php?54

Alle sterren die wij zien, behoren tot ons eigen melkwegstelsel. Sterren in andere stelsels staan te ver weg om ze als afzonderlijke sterren te zien. Wij zien andere stelsels als nevels. De sterren in die nevels zijn alleen met optische hulpmiddelen te onderscheiden.

Je ziet sterren die heel ver weg zijn. Sommigesterren kun je zien die al dood zijn want soms doet het licht vier jaar om ons te bereiken.Het kan dus dat je een ster ziet die al dood is en niet onze melkweg zit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100