Als wij vanaf de aarde sterren kunnen zien die er niet meer zijn, kunnen we vanaf een ster dan ook de aarde in bijv. De prehistorie zien?

Oké, ik snap dat je niet op een ster kan gaan staan, maar als we net zo ver weg kunnen gaan als die sterren zijn, zou het dan kunnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je naar een ster zou kunnen gaan, en vanaf daar de aarde zou kunnen zien, zou dat mogelijk zijn. Omdat het zover weg is, en beeld vertraagt, zie je iets wat al geweest is.

Vanaf een ster zie je niks, want daar wordt je verblind door het licht van die ster. En vanaf een planeet die rond zo'n ster draait kun je de aarde niet zien, omdat de aarde geen licht geeft. Je zou misschien wel onze zon kunnen zien, en uit de beweging van de zon concluderen dat er een aantal planeten omheen draaien. Maar goed, al die praktische zaken achterwege latend heb je in principe gelijk. En als ze die beelden zouden filmen, en naar ons zouden opsturen (iets dat miljoenen jaren zou duren), dan konden we zelf naar onze prehistorie kijken.

Dan zou je het aantal jaar dat je "terug" wil in de tijd,in lichtjaar moeten reizen , sneller dan het licht, om het licht uit die tijd te kunnen zien. in dit geval dus zo'n 3 miljoen lichtjaar. Mocht er nu op n ster 3 miljoen lichtjaar ver een alien staan, die naar de aarde kijkt dan ziet ie de aarde in prehistorie

je gedachtengang klopt. het licht gaat niet sneller dan de lichtsnelheid. dus als je bijvoorbeeld 1 lichtjaar verderop bent, kan je in principe zien wat er ergens een jaar geleden gebeurd is. alleen wel een paar opmerkingen.. de informatie die het licht met zich meedraagt is zo miniscuul, dat je deze er nauwelijks nog uit kan halen. neem even de maan.. we kunnen vanaf de aarde met de grootst mogelijke telescoop de vlag van de eerste maanlanding niet zien, hooguit het gebied waar hij staat. stel je voor dat de maan nu 42 lichtjaar verder staat, dan weet je als je in de richting van die maan kijkt dat je daar de 1e maanlanding live moet kunnen volgen. maar hoe ga je dat zien? als het op zo'n 'kleine' afstand al niet lukt. helaas gaat dat dus nooit lukken. dus zelfs al zou je opeens zover weg van de aarde kunnen staan, dan zou je nooit de prehistorie kunnen zien.

Dat is ook zo . Probleem is dat wij dat nooit zullen zien ....want we moeten eerst ginds geraken om dit te kunnen zien. En eer we ginds zouden kunnen komen is het alweer duizenden ,miljoenen ,miljarden jaren verder. Maar theoretisch kan het. Mogelijks verre beschavingen zouden ons zien in een ver verleden.

Heel interessant. Als we die mogelijkheid zouden hebben, dan kunnen we inderdaad de aarde in zijn geschiedenis bekijken. Om nou te weten welke tijd we zouden kunnen zien, moeten we rekenen met lichtjaren. Misschien zijn er verre beschavingen (aliens) met een technologie dat veel verder is dan ons, die ons als hebben bekeken. Helaas gaan we dit nooit te weten komen (maar zeg nooit nooit eigenlijk)

Dat zou theoretisch kunnen, ware het niet dat de aarde daar zelf te weinig licht voor uitstraalt. De zon in de prehistorie zou misschien kunnen, maar ook onze zon is in vergelijking met vele ander sterren maar een gloeiende spijker. En vanaf een ster gaat natuurlijk al helemaal niet, aangezien je niet op een ster kunt verblijven. Blijft over op een planeet behorende bij zo'n ster.

Jawel, maar we zouden in een tv uitzending kunnen verzoeken om de beelden weer terug te zenden na ontvangst, die zouden dan jaren later weer terugkomen. Niet zelf verzonnen, dit komt uit de film Contact, waar de aliens beelden van tv-uitzendingen met Hitler weer terugzonden naar de Aarde.

Ja, als je maar een super telescoop hebt. Ik denk dat zelfs vanaf de dichtstbijzijnde ster (~3 lichtjaar ver weg) je een nog betere nodig hebt. Maar dan zie je de aarde pas van 3 jaar geleden...

Ja, dat kunnen ze mits ze niet verder staan dan ca 4 miljard lichtjaar daar onze planeet bestaat namelijk pas zolang. Maar het blijft theoretisch.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100