Wat is het tijdsverschil met de maan ten opzichte van Amsterdam (GMT +1)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de ruimte wordt de internationale standaard tijd (UTC) aangehouden. Dit is ruwweg GMT wintertijd... UTC is gebaseerd op de aardrotatie waar GMT een astronomische tijd is. Het verschil is klein en zit voornamelijk in de methode van meten maar het is wel significant genoeg om rekening mee te moeten houden bij satellietcommunicatie. UTC is zelf overigens geen afkorting maar het resultaat van Britten, Amerikanen en Fransen die het niet eens konden worden over de naam van deze standaard tijd.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_8601
http://nl.wikipedia.org/wiki/UTC

Op de maan is er geen tijd, en dus ook geen tijdsverschil.

De aarde draait per dag om zijn as, de maan ongeveer per maand tov van de aarde. In onze telling dus ongeveer een maand. En die van het maanmannetje geen, want hij heeft geen uurwerk.

De afstand naar de Maan is iets meer dan één lichtseconde (varieert een beetje) ...380.000 km van ons. Dus we zien alles op de Aardkant van de Maan met verschil van ongeveer 1 seconde;1 seconde. Tijdzones ten opzichte van de Aarde zij er niet . De Maan staat altijd met dezelfde zijde (ongeveer) naar ons gericht. De beschijning van de Maan door de Zon en hoe wij die zien .....in de vorm van Volle Maan ,Eerste Kwartier ... gebeurt regelmatig ...en we kunnen er een kalender voor opstellen. We zouden eigenlijk zelfs een soort tijd kunnen gebruiken aan de hand van de Maan.In oude culturen en in primitieve landbouwgemeenschappen wordt dit wel eens gedaan. Toch een tijdzone instellen ten opzichte van een locatie op Aarde ...bijv. Amsterdam s onbegonnen werk en heeft geen nut. Ander voorbeeld : Zon We zien de Zon ongeveer 8 minuten later ... door de grotere afstand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100