Kan iets sneller bewegen dan de lichtsnelheid? Bijvoorbeeld een komeet? en kunnen we die dan ook nog zien?

Weet jij het antwoord?

/2500

nee, volgens de relativiteitstheorie kan dit niet. je weet wel, e=mc^2 als iets sneller dan het licht zou moeten gaan, dan zou daar oneindig veel energie voor nodig zijn, en dat is er niet.

Er kan, op dit moment weliswaar, niets sneller gaan dan de lichtsnelheid, afgerond ca 300.000 km/s.

Nee, alles wat massa heeft gaat langzamer volgens de relativiteitstheorie van Einstein. En je mag er wel vanuitgaan dat die klopt! Enkel straling gaat met de snelheid van het licht, aangezien licht straling is. Dus licht, röntgenstraling, infrarood etc gaan allemaal met 299 792 458 meter per seconde.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lichtsnelheid

Ten eerste, de lichtsnelheid kun je niet 'zien' , alleen maar meten. Wat je ziet is bv. die komeet van je, althans de reflectie van het licht op die komeet, die je ogen dan weer bereikt. Over iets dat sneller is dan licht zijn de geleerden het voorzover ik weet niet eens, maar er schijnt iets te zijn als een 'quark'- deeltje ( nee, echt, ik verzin het niet zelf ) dat zich buiten onze dimensies van tijd/ruimte beweegt i.e. in quantum-mechanica.

tachyonen zouden sneller als het licht gaan voor de rest niets voor zover wij weten (maar dat is niet al te veel).

Bronnen:
http://www.ikhebeenvraag.be/vraag/321

Sneller dan het licht kan niet. Maar het Heelal wordt wel groter met een snelheid groter dan het licht ?…..dat klopt maar dat is geen beweging op zichzelf . Het is alleen de ruimte die groter wordt.. Wanneer ik stil sta en jij staat aan de andere kant van de weg ook stil is er geen beweging. Maar wanneer de weg zich in de breedte uitbreid sneller dan het licht zullen we mekaar niet meer zien , hoewel we beiden stil staan. Verder zijn er hypothetische tachyonen die sneller zouden kunnen dan het licht….maar die zijn niet bewezen dat ze bestaan.

HET SPOOK VAN SNELLERE BEWEGING DAN HET LICHT! -Ondanks Einsteins bezwaren ziet het daartegen wel naar uit, dat het spookt in dit universum, dat minstens 10-duizend maal sneller dan het licht gaat. -Onmogelijk ruim onder de lichtsnelheid hiervan nog een steek van te kunnen zien. Vergeet komeet. -Metingen betrekking hebbende op merkwaardige verschijnselen in de quantummechanica: Metingen met behulp van paren gekoppelde fotonen laten zien dat spookachtige beïnvloeding op afstand echt bestaat. -Quantum-mechanische koppeling van deeltjes blijven met elkaar verbonden, hoe ver ze ook uit elkaar worden gehaald. -Vervalt het ene deeltje, dan vervalt het gecorreleerde deeltje naar een toestand die daar quantum-mechanisch bij hoort. -Niet alles is wat lijkt en later blijkt! -Was de aarde plat; Nu is hij rond. -Was de aarde het middelpunt van alles; Nu niet meer. -Was de aarde geschapen 4000 v.Chr.; Nu 5 miljard geleden. -Was de mens gevormd uit klei; Nu een evolutie gestart bij prokarote cellen. -Niets ging sneller dan het licht; Nu ontwaart men lichtspoken. -Het licht vliegt altijd even snel en is een constante. -Hoe dichter onze snelheid het licht nadert, hoe exponentieel groter onze massa wordt, zodat we nooit sneller kunnen vliegen. Lichtsnelheid is de grens. NU KOMT HET: -Wij kunnen niet sneller tot voorbij de lichtsnelheid, maar dat neemt niet weg dat je niet sneller kunt gaan. -Eens je 2x sneller dan het licht gaat, kan je 3x sneller of 10x sneller gaan; je kan alleen niet afremmen tot onder de lichtsnelheid. -Deze barrière zorgt er voor dat er geen contact meer mogelijk is tussen beide werelden; die van onder de lichtsnelheid en die van boven de lichtsnelheid. -Het is daarom dat we daar dus helaas nooit bewijzen voor kunnen vinden! -We bevinden ons nu in een fase waar we met snappen of begrijpen, in twee verschillende werelden beland zijn. -Als je dit snapt, begrijpen we elkaar. Groetjes Cf.

Kort samengevat, volgens de huidige wetenschap niet, maar de mens is niet alwetend en ontdekt voortdurend nieuwe dingen waarover ze vroeger anders dachten. Het is dus niet persé onmogelijk, maar er is ook geen zekerheid.

Sneller gaan dan het licht is onmogelijk. Dit is te verklaren met de formule: e=mc² e = de energie m = de massa c = de lichtsnelheid Verder moet je nog weten dat de massa van een object toeneemt bij een hogere snelheid. Dit is ook wat ervoor zorgt dat de lichtsnelheid niet word overschreden. Je kan de formule namelijk herschrijven tot: de wortel van e gedeeld door de wortel van m = c e = de energie die je nodig hebt om het object met de massa m Als de snelheid hoger word, word de m dus steeds groter. Dit houd in dat de energie steeds met meer moet toenemen dan de massa en zou je uiteindelijk oneindig veel energie nodig hebben om dit effect te compenseren. Uiteindelijk krijg je dus twee bijna oneindige getallen. Je kan dus niet sneller gaan dan het licht. Ook zal bij hoge snelheid de tijd voor dat object relatief vertragen en zal de lichtsnelheid ook hierdoor worden gehandhaafd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100