Ik weet dat de stand van de aardas niet altijd gelijk is. Is het mogelijk dat dit invloed heeft op wat we onder het broeikaseffect verstaan?

oftewel, doordat de aarde niet altijd op de zelfde manier roteert, lijkt het me min of meer logisch dat de temperatuur ook nu en dan varieert... en eigenlijk vraag ik me ook af, als de stand van de aardas verandert, heeft dat dan invloed op de baan die de aarde om de zon maakt, en de baan die de maan om de aarde maakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het heeft wel te maken met de temperatuur en het ontstaan van bijvoorbeeld op ijstijden en op ijstijdperken. Er zijn drie bewegingen van de aardas en die bewegen zich in drie totaal verschillende periodes en cycli (Michaelovic) De obliquiteit (link) beschrijft de inclinatie ( de hellingshoek)....hoe groter die is ....hoe groter bijvoorbeeld het verschil in temperaturen tijdens de seizoenen. Het broeikaseffect wordt vooral mogelijk door aanwezigheid van broeikasgassen zoals CO² , zwavelzuur , methaan etc. Zuurstof heeft dan weer het omgekeerde effect… en breekt het broeikaseffect af. Een misverstand is dat broeikaseffect slecht is voor ons….in tegendeel….dank zij het broeikaseffect is de Aarde leefbaar. Maar wat wel schadelijk is , nefast en onomkeerbaar is het ‘overdreven’ broeikaseffect ...dat ons op lange termijn naar toestanden kan leiden als op Venus. Er is wel degelijk invloed op de rotatie rond de Zon ... maar die variatie is er ook al zonder die bewegingen . Vergelijk het een beetje met een circusartiest die borden op een pin laat ronddraaien ....dat vlak kantelt een klein beetje. De drie bewegingen van de Aardas: Excentriciteit Obliquiteit Precessie Moeilijke termen ,maar voorbeeldig uitgelegd door Wiki Toegevoegd na 26 minuten: Michaelovic...moet Milankovic zijn

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Milankovi%C4%...

De stand van de aardas "verschilt" door het jaar heen, maar is ieder seizoen hetzelfde. Dus met het broeikas-effect heeft dat niets te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100