Is de maan vloeibaar van binnen?

Ik bedoel heeft de maan nog een hete kern van binnen omdat er geen vulkanisch activiteit is op de maan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja; voor een relatief klein deel is de maan vloeibaar van binnen. Zie bron en plaatje. Toegevoegd na 2 minuten: 'Fluid outer core' = vloeibare buitenmantel.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Moon

nee, de maan is een koude rotst, niks meer.

Nee, inwendige samenstelling van de maan: Men ging er lang van uit dat de Maan geen ijzerkern had, maar recente waarnemingen lijken erop te wijzen dat het inwendige van de maan toch een zeer kleine ijzeren kern heeft. Van alle aardachtige planeten is deze kern dan wel de kleinste. Het verschil wordt verklaard door de theorie over het ontstaan van de Maan die veronderstelt dat ze is samengesteld uit materiaal afkomstig van de mantel van de aarde.

Bronnen:
http://www.urania.be/sterrenkunde/zonneste...

Nee, de kern van de maan is al lang geleden afgekoeld. De korst bestaat uit een gesteente zoals graniet. Onder de korst is de mantel, bestaande uit een donkerder gesteente. Nog dieper is een gedeeltelijk gesmolten gebied waar 'maanbevingen' plaatsvinden. De kern bestaat misschien uit ijzer, maar dit is nog niet zeker. Toegevoegd na 1 dag: nee = ja

nee de maan is eigenlijk een stuk overblijfsel van een planeet dat vroeger op de aarde knalde. de maan ziet er uit als een dode meteoriet. er zit misschien wel een beetje ijs in de kern. eigenlijk is de maan dood niks bijzonders vind ik.

De maan was heet In stukjes rots die door astronauten van de maan zijn meegenomen, is magnetisatie aangetroffen. Vreemd, aangezien de maan nauwelijks een magnetisch veld heeft. Dit raadsel is nu opgelost: 4,2 miljard jaar geleden had de maan namelijk een vloeibare kern, die net als de kern van de aarde als een soort dynamo een magnetisch veld opwekte. De eerste astronauten die de maan betraden, in de jaren ’60 en ’70, namen emmers vol souvenirs mee van hun reis. De verwachting was dat de samenstelling van maanrotsen een schat aan informatie over de geschiedenis van de kleine satelliet zou bevatten. Maar naast veel nieuwe kennis over de maan, leverden de rotsen ook nieuwe vragen op. Tot de grote verbazing van de onderzoekers die de stenen hebben geanalyseerd, werd in veel van de stenen – zeker de oudere stenen – namelijk magnetisatie aangetroffen. Hier op aarde is dat heel normaal, want de aarde wordt omgeven door een groot, bolvorming magnetisch veld. De maan heeft dat niet, en dus tastten sterrenkundigen tot nu toe in het duister over de herkomst van die magnetisatie.

Bronnen:
de maan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100