Als je door een zwart gat word opgeslokt,kun je er daarna weer uit?

Je ziet ze niet want ze zuigen ook het licht op.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat kan, maar niet op een manier dat je er zelf wat aan hebt. Dit gebeurt door een verschijnsel dat "Bekenstein-Hawking radiation". Door kwantummechanische processen zullen met verloop van tijd langzaamaan individuele deeltjes zich verwijderen van het zwarte gat. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het spontane ontstaan van een deeltjespaar (materie-antimaterie) in de buurt van de event-horizon, waarbij er een van de set in het zwarte gat valt en de ander ontsnapt. Hoe kleiner het zwarte gat, hoe sneller dit proces verloopt. Dit is een van de redenen waarom het (mogelijkerwijs) creëren van zwarte gaten in de LHC niet problematisch zou zijn - deze zijn zo klein dat ze bijna direct weer zouden "verdampen". Maar zoals gezegd, je ult hier zelf geen voordeel uit halen. Toegevoegd op 06-06-2009 09:38:31 Freck. "...een verschijnsel dat "Bekenstein-Hawking radiation" HEET." en: "...je Zult hier zelf..."

Nee, want de zwaartekracht in het zwarte gat is te sterk.

Nee, je kunt er niet meer uit. De ontsnappingssnelheid is hoger dan de lichtsnelheid. En niets kan sneller dan het licht bewegen. Overigens zie je een zwart gat wel degelijk, maar dan indirect. Alles wat normaal gesproken precies achter een zwart gat zit, wordt onzichtbaar. Alles wat ongeveer achter een zwart gat zit, zie je vervormd. En een zwart gat vangt altijd wel wat materie in. Die materie verzamelt zich in de zogenoemde accretieschijf. Die straalt zeer fel licht uit, in alle golflengten, dus inclusief röntgenstraling. Verder zendt een zwart gat twee zogenoemde beams uit, die dwars op de accretieschijf staan. Die beams bestaan uit zeer snel bewegende deeltjes.

Nee, je kunt er niet uitkomen.

Nee,De Zwarte Gat Sleept je mee.Je kan er niet tussen uit want hij is te sterk.

Ontsnappen aan een zwart gat lijkt mij onmogelijk omdat je sneller moet gaan dan de snelheid van het licht. Het licht zelf kan ook niet ontsnappen.

Nee hoor, jij overleeft de opslurping al niet... Laat staan dat er nog wat te ontsnappen valt daarna...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100