bestaan glasachtige of transparante planeten?

je hebt planeten zoals uranus vol ijs, jupiter zit vol gas.
zijn er planeten ontdekt met een diamant of crystal of goud achtig oppervlak. ik kan er nergens iets duidelijks over vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt er een behoorlijk bijzondere situatie nodig wil zoiets ontstaan, maar gezien de absurde hoeveelheid sterren out there ... ja, zoiets zou best wel eens kunnen bestaan. Als de kern van een voldoende grote gasplaneet uit koolstof bestaat, dan wordt dat onder de zwaartekracht samengeperst tot een supergrote diamant. Als er vervolgens een ster op gunstige afstand als supernova ontploft en de rest van die planeet weg blaast, en de diamant mooi polijst, hou je je gewenste planeet over.

Nee, die zijn nog niet ontdekt. Maar er zijn dermate veel planeten dat er best eens zo'n bijzondere planeet zou kunnen bestaan.

Is nog niet ontdekt. We moeten het ons vooralsnog stellen met de planeten uit ons zonnestelsel. Die enkele honderden daarbuiten heeft men nog niet ‘gezien’. Verglazing lijkt me wel mogelijk ....er zijn elementen die dat toelaten . Zelfs op de Aarde zijn verglaasde stukjes. Of die transparant zijn ? Als er wit zand zoals bij ons beschikbaar is of mica , zou dat kunnen ,maar denk dan eerder aan kleinere partikels of stukjes , dan aan een ganse planeet. Kwarts zou hier en daar doorzichtig kunnen zijn . Goud is uiteraard mogelijk ,maar is nog niet gevonden. Ook op de Aarde is het al een heel grote karwij om goud op te sporen (is trouwens door zijn zeldzaamheid zo duur) Diamant niet , want diamant wijst op leven , net zoals steenkool…koolstof uit planten. Uranus, Neptunus ,Jupiter ,Saturnus zijn nog onbestudeerbaar, men weet zelfs niet met zekerheid iets over een vaste kern (alleen een vermoeden) Maar Mars , de Maan ,een aantal manen van Jupiter en Saturnus en in mindere mate Venus en de ijzerplaneet: Mercurius veel minder.Maar met die moeten we het stellen om te vergelijken.

transparante planeten bestaan waarschijnlijk niet maar het ligt er maar net aan hoe je het speculeert. een bal puur water van een doorsnee van 1 meter is transparant maak je deze bal al gouw 50000 kilometer in doorsnee. veranderd het een en ander door de dichtheid van het water zal deze blauw worden, en de oppervlakte bevriezen. en zo geld dat met alle stoffen. ook veranderen eigenschappen van elementen onder grote druk en tempraturen. dus stoffen geheel transparant krijgen in formaten van planeten is eigenlijk onmogelijk !! Glasachtige zou weer wel kunnen maar dan alleen oppervlakkig .de planeet kan wel verglasen maar dan is hij zeker niet doorzichtig en ook is hij zeker niet verglaasd tot zijn kern, ook daar speelt formaat ook weer een grote rol samen met dichtheid. een grote dichtheid maakt wrijving en dat veroorzaakt ook weer warmte.

Ze zijn in ieder geval nog niet ontdekt. Dan kunnen we de mogelijkheid natuurlijk niet uitsluiten, maar persoonlijk denk ik dat ze niet bestaan. Glasachtige al helemaal niet. Glas wordt namelijk gemaakt van zand. En dan zou er zand op een planneet moeten zijn die dan op een speciale manier word opgewarmd. Als die planeet warm genoeg is om dat te doen zal het glas uiteindelijk smelten, want het kan dan niet afkoelen. Transparante planeten zijn misschien wel mogelijk, maar het is wel vreemd. Het gas zou dan doorzichtig moeten zijn, maar wel genoeg aantrekkingskracht moeten hebben. Ik betwijfel het.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100