Hoe heet de planeet die heel erg op de aarde lijkt? En is die nou bewoonbaar of niet? En over hoeveel jaar kunnen wij daar naar toe gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eigenlijk gaat over een reeks planeten rond 'een rode dwerg' op 20.5 lj. Aanvankelijk vond men in 2007 de Gliese 581 c , die zou kunnen voldoen aan de eisen voor leven ...water en een temperatuur tussen 0°C en 40°C graden. Na berekening en rekening houdend met een atmosfeer , zou de temperatuur aanzienlijk hoger zijn ....en waarschijnlijk te warm voor leven , helaas. Niet getreurd want een paar later ontdekte men nog een paar planeten in dat zonnestelsel..... en daarbij zit ene Gliese 581 g .....en die zou an ook water hebben en iets kouder zijn dan de Aarde. Voor meer info zou ik dit wiki artikeltje eens lezen. Kunnen we er naar toe ? Zolang we de lichtsnelheid niet kunnen benaderen .... is het antwoord : nee (toch niet als fysieke mensen ) Ik denk dat een 'trip to Mars' zelfs nog veel gecompliceerder is als sommigen dat voorstellen. Hieronder : een schemaatje met de 'levensvatbare zone' van ons zonnestelsel en dat van de twee Gliese planeten. Toegevoegd na 47 minuten: Gliese 581g zou onofficieel ZARMINA heten ,naar de voornaam van de vrouw van de ontdekker.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gliese_581_c
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gliese_581_g

Pandora?? Toegevoegd na 33 minuten: Srry dat is van avatar

Ik weet niet hoe oud je wil worden, maar je hebt honderden jaren nodig er te komen en dan heb ik het nog niet eens over terug komen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100