Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat houdt de Kreeftskeerkring in?

Bijvoorbeeld de evenaar is toch waar over het algemeen de zonnestralen "recht" op komen? hoe zit dat dan bij de Kreeftskeerkring wat is daar "speciaal" aan?

3 jaar geleden
4.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

De Kreeftskeerkring markeert de hoogste breedte op het noordelijk halfrond waar de zon in het zenit kan staan, loodrecht boven het aardoppervlak. Dit gebeurt rond 21 juni, tijdens de junizonnewende, en markeert het begin van de noordelijke astronomische zomer.
(Lees meer...)
fremar
3 jaar geleden
Mikaapje
3 jaar geleden
wacht eens? hoe dichter bij de evenaar hoe grootter de breedte? heeft het te maken met de letterlijke breedte omdat het op de evenaar het uiterlijkste puntje van een "bol" is?

Andere antwoorden (1)

De Kreeftskeerkring is een lijn die aangeeft op welke plaatsen de zon nog loodrecht op de aarde kan staan (Kreeftskeerkring is van het noordelijk halfrond, de Steenbokskeerkring van het zuidelijk halfrond), dus dat de zon recht boven de aarde staat. Dit gebeurt rond 21 juni.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding