Zou de bevolking van Nederland over 10 jaar stijgen of dalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op de site van het CBS staat een bevolkingspiramide met de (werkelijke en vermoedelijke) cijfers van 1950- 2050. Zie bron.

Bronnen:
http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bevolk...

Niet te zeggen. Afgaande op het verleden is de bevolking alleen maar gegroeid. Maar garanties op het verleden is nog niet een garantie voor de toekomst.

Hangt mede af van de schaalvergroting die Europa met zich mee brengt. Nederland zou wel eens het Hongkong van Europa kunnen worden. Veel doorvoer, veel industrie. Gezinnen zullen wel kleiner worden. Toegevoegd na 17 minuten: Sorry, tien jaar is wel erg kort, zal eerder 50 jaar zijn. Ik denk wel dat land- en tuinbouw naar het achterland zal verdwijnen, en dat er meer luchthavens, meer wegen en meer industrie zal komen. Ik ben er niet voor, maar denk wel dat het zal gebeuren.

Hoogstwaarschijnlijk zal het ietjes dalen. Vaak is gebleken dat in crisistijd mensen minder kinderen nemen.

Volgens de bevolkingsprognose van het CBS (zie de link hieronder) zitten we in 2050 op een bevolking van 17,5 miljoen. Er zal dus groei zijn, maar het zal niet meer zo hard gaan als in de vorige eeuw.

Bronnen:
http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/EB986187-DF...

Afgaande op de berichten,dat we over een aantal jaren te maken krijgen met Amersfoort aan Zee,door de stijgende zeespiegel,zit het er dik in,dat de bevolking naar hoger gelegen gebieden vertrekt. Dus de bevolking stijgt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100