Als je de vraag zo strikt mogelijk bekijkt dan zal het inderdaad naar de 0% gaan.
Echter staat de vraag in de categorie "Biologie" (althans dat stond hij, nu is deze verplaatst) en is de vraag beter op te vatten als:
"Hoeveel oceaanwater ontvangt geen zichtbaar of voor oceaanleven bruikbaar zonlicht?"
Daarop is het antwoord:
Ongeveer 75% ontvangt geen zichtbaar en bruikbaar zonlicht. De bron hieronder stelt ook dat er na 1 kilometer geen licht meer te vinden is hoewel dat technisch niet geheel correct is. Aangezien de oceanen gemiddeld 4km diep zijn, is dus 3/4 pik en pikdonker.
http://oceanservice.noaa.gov/facts/light_travel.html
De zone waar "geen" licht althans geen zichtbaar licht meer voorkomt noemen we de afotische zone.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Afotische_zone
De afotische zone (Grieks: ἅφως aphōs = zonder licht) is het gedeelte van de waterkolom van een meer, zee of oceaan waar geen zonlicht doordringt. De bovengrens van de zone is de plek waar minder dan 1% van het aan het oppervlakte inkomende licht doordringt. De afotische zone ligt onder de fotische zone, het deel van de waterkolom waar zonlicht doordringt. De diepte van de afotische zone hangt af van de troebelheid van het water, het seizoen en de breedtegraad.
Het enige licht dat op deze diepte opvalt, is licht door bioluminescentie. Omdat in de afotische zone geen fotosynthese meer voorkomt, komt voedsel voor de hier levende dieren van naar beneden zinkende dode organismen.
In oceanen kan de diepte oplopen tot meerdere kilometers; op zulke grote diepte leven dieren als alen, reuzeninktvissen, vinarmigen en vampierinktvissen.