is er in bergen een hogere luchtdruk, of niet?

Luchtdruk bergen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de bergen is er een lagere luchtdruk. Hoe hoger je komt, hoe minder lucht er nog boven je aanwezig is en op je drukt. Daardoor is de luchtdruk lager en worden de luchtdeeltjes minder samengedrukt dan lager in de atmosfeer. Toegevoegd na 1 dag: Ik ga er bij je vraag van uit dat je bedoelt : Is er in bergen een hogere luchtdruk dan in een lager gelegen gebied.

Bronnen:
http://www.meteolink.nl/educatief/luchtdruk/

Daar is geen eenduidig antwoord op te geven als je er niet bij zegt waarmee je wil vergelijken. In principe zou de luchtdruk in de berg gelijk moeten zijn aan deze boven de berg. Tenzij je het verschil zo groot beschouwd dat de lucht in de berg zich lager bevindt een dus minder ijl is. In dat opzicht is de luchtdruk in de bergen dus inderdaad hoger.

in feite sta je nu onder 1 bar druk omdat de lucht die boven je hoofd hangt gewicht heeft en de zwaartekracht de lucht naar beneden trekt, ga je omhoog de lucht in omdat je een berg op loopt ofzo dan heb je een kilometer hoger veel minder lucht (lucht=gewicht) boven je hoofd en dus minder luchtdruk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100