is het mogelijk dat de aarde hol van binnen is?

ik had deze week een paar documantaires gekeken op youtube dat de aarde hol van binnen zou kunnen zijn en dat er 2 plekken op de wereld gangen zijn en dat je daarbinnen ook kan wonen en dat daar waarschijnlijk ook mensen wonen in vreden. en waar die 2 doorgangen zijn naar binnen is op de noord en zuidpool zijn maar dat het de doofpot in gaat en dat de wereld er niks van mag weten. kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

op grond van geologische argumenten (waarneming van trilling van aardbevingen), astronomische argumenten (het soortelijk gewicht van de aarde is 5.5 terwijl de oppervlakkige lagen een s.g. van 2,7 halen, ergo de kern moet gemiddeld zwaarder zijn en het aardmagnetisme (dat door een grote massa metaal in het binnenste der aarde moet worden verklaard) is het vrijwel onmogelijk dat de aarde bestaat uit een stenen schil om een holle ruimte.

Bronnen:
http://hemel.waarnemen.com/Tabellen/Planeten.html
https://nl.wikipedia.org/wiki/Aardbeving
https://nl.wikipedia.org/wiki/Aardmagnetisch_veld

inderdaad, het is onmogelijk dat e aarde hol is. wat de aardrijkskundeleraar altijd zegt: zie de appel als een pruim: maar een schilletje met daar onder iets zachts en in het midden een harde pit. de aardkorst is maar dun, daaronder zit magma (vloeibaar gesteente) en in het midden zit die dikke pit, de harde kern. Toegevoegd na 1 maand: whoops.. appel als een pruim.. zie de aarde als een appel of een pruim .XD

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100