Als wereld één groot land zou zijn. Wat zou dan de hoofdstad kunnen zijn?

Dit is geen raadsel!
Ik ben er gewoon benieuwd er naar...
(hoop dat deze vraag mag blijven)
Alvast bedankt...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij voorkeur een interculturele stad .... Opties: Istanbul (Europa - Azie) Berlijn (oost - west Europa) New Orleans (noord - zuid amerika)

New York, het gebouw van de VN staat er immers al.

Amsterdam zou de hoofdstad kunnen zijn. Maar dat is net zo onwaarschijnlijk als dat de hele wereld als één land verenigd wordt.

Het zal er wel op neerkomen dat er niet 1 hoofdstad is, maar bij toerbeurt wordt het washington, peking en moskou. We hebben in Europa nog niet eens voor elkaar dat het uitsluitend Brussel is, daar moet ook elke maand het hele parlement voor een paar dagen verhuizen naar Straatsburg...

Athene,daar zetel(de) alle wijsheid van de wereld.Ook goed voor hun financiën.

Dan zuller er meerdere hoofdsteden komen. De wereld is net iets te groot voor één hoofdstad. Als we er dan een paar zouden kiezen zou ik zeggen: Amsterdam, Istanbul, Peking, Tokyo, Canberra, Caïro, New York en Buenos Aires. Toegevoegd na 1 minuut: Strategisch en logistiek gezien hebben deze steden een mooie ligging. Bovendien hebben ze allemaal hun eigen identiteit.

Ik zou zeggen Londen. Eigenlijk willen ze niet echt bij Europa horen, maar ze horen er wel bij en naar het westen toe (Amerika) horen ze ook wel een beetje bij via de taal en in het verre oosten hebben ze koloniën gehad, dus daar hebben ze ook wel banden mee, nou ja, dan schuiven we Azié er ook maar bij, dus LONDEN.

Aangezien wij hier al niet eens tot een eensluidend antwoord kunnen komen, lijkt het me handiger dat ze een groot, drijvend ponton in de grote oceaan maken en daar alle regeringsgebouwen neerzetten. Toegevoegd na 19 seconden: Bijkomend voordeel: Dan kun je met recht zeggen dat we naar de haaien gaan :)

Lelystad lijkt mij een goede kanshebber. Ruime straten, logisch stratenplan, vriendelijke bevolking etc.

Hongkong

Een nieuwe stad als Brazilia

Ik denk een metropool. Ik zou voor New York kiezen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100