Wat is het begrip voor dit:?

Hierbij rooit men selectief en brandt men weinig of nooit een perceel en men laat grote schaduwrijke bomen staan. Er worden veel gewassen naast elkaar geteeld zoals maniok, zoete aardappelen, aangeplante fruitbomen. In de schaduw van de grote bomen teelt men cacaobomen en andere handelsgewassen. Met deze combinatieteelt - techniek zorgt men dat de ontbinding van bladeren en bomen en teelten de bodem niet te vlug uitput.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het officiële begrip ken ik niet maar ik zou het verstandige landbouw noemen.Maar het klinkt me wel als een utopie in de oren.

Dit begrip heeft met de ontbossing van het Amazonewoud te maken!

Ik zie dat dit ook ergens letterlijk op internet staat (zie bron). Ik weet bijna zeker dat er geen begrip is die dit hele verhaal samenvat, maar ik zou het op de volgende manier benoemen: een combinatieteelt-techniek die wordt gebruikt om ontbossing te voorkomen.

Bedoel je misschien permacultuur?

Zwerflandbouw noemen we dat in het Nederlands, ik weet niet of er ook een aparte term bestaat voor deze 'duurzame' vorm van zwerflandbouw. Misschien moet je het gewoon 'duurzame zwerflandbouw' noemen, dan heb je meteen een mooie nieuwe term bedacht!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100