waar kan je in nederland veel over de tweede wereldoorlog in de grond vinden?n

Hoi,
Ik wil ergens in Nederland metaaldetecteren en spullen uit de tweede wereld oorlog vinden. Alleen is het lastig om te weten waar je kan zoeken.
Weet iemand een plaats waar veel gevochten is en waar je kans hebt om veel hulzen en mischien helmen en pistolen te vinden en waar de kans op bomscherven klein is?

Mvg. Bennie23 ":)

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja ik weet zeker een plaats waar je veel van deze spullen kunt vinden. Een oom van een vriend van mij heeft daar namelijk; telefoons, hulsen, kogels etc. uit de 2e wereld oorlog gevonden. Het gaat om de brug waar de slag van arnhem heeft plaatsgevonden. Helaas heb ik tot op heden nog geen zoekresultaat gevonden met de duidelijke naam + routebeschrijving van die brug maar ik heb het mijn vriend gevraagd en hij zal het opzoeken. Zodra ik meer weet zal ik het je melden. Ik geef je alleen geen garantie dat er daadwerkelijk nog wat te vinden is.

Nou, nou, helmen en pistolen zal je niet zo gauw meer vinden. Misschien wel blindgangers, dat zijn niet ontplofte bommen en granaten. De voormalige Zuiderzee was een vliegroute die vaak gebruikt werd om een bommenlast die was overgebleven van een vijandelijk raid. Om dan de thuisbasis in Engeland te kunnen bereiken moest er gewicht worden afgeworpen en dat waren in dat geval bommen. Na de drooglegging van de bekende stukken van de Zuiderzee zijn er de nodige bommen gevonden en neergestorte vliegtuigen. Overigens is het geen gebied waar je met kans op succes naar spullen kunt gaan speuren.

Als ik jou was zou ik maar erg terughoudend zijn met spullen uit WO 2. Door gebrek aan van alles gebruikte men bij voorbeeld in de cal .50 patronen trotyl als explosief en in het slaghoedje zat picrinezuur. Door gebrek aan koper maakte men de patroonhulzen van zink. Aangezien het zink van de patroon grotendeels is vergaan zijn ze zeker niet meer veilig. Veertig jaar geleden heb ik zo een mitrailleursnest geonden met de vergane restanten erin. Toen al stond alles op scherp en is nu meer dan link. Mijn advies is afblijven of neem een expert mee en ga dan zoeken op plekken waar men gebruik kon maken van natuurlijke beschutting als heuvels of begroeing.

onder de grond in roterdam

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Duitse_aanva...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100