Op de tempelberg in Jeruzalem schijnt rook van offers direct naar boven te gaan, is dat zo en hoe kan dat dan?

Mijn ouders gaan regelmatig naar Jeruzalem, en komen regelmatig met dit soort verhalen over 'wonderen' terug, ik denk dat er een verklaring voor moet zijn. Voor de informatie; Jeruzalem ligt 800 meter boven de zeespiegel, dus het waait er vrijwel altijd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de bron staat de intrigerende zin "De laatste tempel, ook wel bekend als de tempel van Herodes, werd in het jaar 70 na Christus verwoest door de Romeinen. Sinds die tijd worden er in Israël geen offers meer gebracht." De vraag is dan welke offers je ouders gezien hebben. Daarnaast kan het zelfs op de tempelberg wel eens windstil zijn en als dat toevallig zo is dan is dat geen wonder maar een natuurlijk fenomeen. Misschien heeft ooit iemand een vuurtje gestookt op een windstille dag en is dat een eigen leven gaan leiden, doorvertelt door velen die niet eens aanwezig waren bij de gebeurtenis. En hou er rekening mee dat de rook hoeft zich maar een keer hoeft te gedragen als bij je vuurkorf om het hele verhaal te falsificeren, en dat daar zomaar geen aandacht aan kan worden geschonken omdat het eerste verhaal zo mooi is. Ik ben nog nooit in Israel geweest, hoewel ik dat nog wel eens hoop te doen, maar ik durf wel te beweren dat het niet klopt wat je ouders zeggen.

Bronnen:
http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/...

Op de wikipedia pagina over rooksignalen: ´´Met voldoende oefening kan men de omvang, de vorm en tijdsinterval tussen de rookpluimen onder controle krijgen. Zo kunnen spiralen, losse puffen, of parallelle lijnen gemaakt worden.´´ Alhoewel er al tweeduizend jaar geen offers meer gebracht worden op de tempelberg, is het dus mogelijk om rook in rechte lijnen te doen opstijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100