Wat is het grootste ding op aarde?

Door mensenhanden gemaakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dagbouwmijnen :Bingham Canyon mine in Utah in de VS, is zichtbaar vanuit de ruimte. De mijn is 1,5 kilometer diep en heeft een doorsnee van vier kilometer. Of de bruinkoolwinning in het Rhurgebied als je het gebiied als een geheel beschouwd. Dagbouw wil zeggen dat vanaf het aardoppervlak de grond wordt uitgegraven tot aan de bruinkoollagen en dat vervolgens de bruinkool wordt gedolven. Er zijn op dit moment vier bruinkoolmijnen in bedrijf: Inden, Fortuna/Bergheim, Garzweiler en Hambach. Hier spelen zich gebeurtenissen af van een onvoorstelbare omvang. De dagbouw speelt zich over oppervlakten van enkele tientallen km2. De grootste is Garzweiler met een bedrijfsoppervlakte van 25 km2. Diepten van de dagbouwmijnen variëren van 150 tot 300 meter; dit laatste in Hambach. Uitgraven tot op deze diepten betekent dat continu grote hoeveelheden grondwater weggepompt moeten worden, omdat anders de dagbouw vol zou lopen. Er komen bij de winning ook grote hoeveelheden onbruikbaar materiaal vrij. Gemiddeld ontstaat bij elke ton gewonnen bruinkool 3-5 m3 afval. Dit wordt grotendeels in de dagbouw zelf opgeslagen, waardoor surrealistische landschappen ontstaan. Ontginning van een concessie kan, afhankelijk van de grootte, enkele tot vele tientallen jaren in beslag nemen. Deze en andere mijnen zijn naar mijn mening grotere bouwwerken dan bovengrondse bouwwerken zoals dammen etc.

Dat is de aarde zelf... Die hebben wij zelf zo gemaakt, kijk maar hoe belabberd het er uitziet...

Een atoombom, de ontploffing dan?

Als je 't teminste een 'ding' mag noemen: De Chinese Muur.....

Een piramide?

Nederland. God schiep hemel en aarde, de nederlander was niet tevree en bouwde dijken in de zee. IJsselmeer inclusief alle bijbehorende polders.

Voor zover je het een 'ding' kunt noemen is het wel de vuilnisbelt die zich uitstrekt van Hawaï tot Japan. De grootste vuilnissoep van misschien wel het universum. Toegevoegd na 6 minuten: Maar meer een 'ding' dat het grootste is kwa massa, dan moeten we zijn bij de Three Gorges Dam in China. 27 miljoen kubieke meters beton en 463 miljoen kilo staal. Daar kan geen Chinese muur tegen op.

Flevoland.

dat zal wel de 3 kloven dam zijn in de jangtse rivier in China . maar ja wat bedoel je met groot.mag het lang en smal zijn of groot en massief.De afsluit dijk is immers 30km lang, maar is het te beschouwen als groot?

De chineese muur.

De eifeltoren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100