Welke windrichting zorgt voor de koudste temperatuur in Nederland?

Vanuit welke richting moet de wind komen wil het in Nederland het koudste aanvoelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Winter : Noord-Oosten (en Oosten) en heel soms Zuid-Oosten (Alpen) Lente : Noorden -Noord-Oosten Zomer :Noord Westen (tot Noorden) Herfst : Noord Westen en Noorden ( het land in het Oosten is dan nog niet genoeg afgekoeld) Dit geldt alleen voor de Benelux!

Als je het over de winter hebt dan moet het oostenwind zijn, die is droog&zeer koud. Als je het over de zomer hebt dan kan het het beste westenwind zijn. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Oosten-, zuidoosten- en zuidenwind zijn droge en in de zomer hete en in de winter koude winden. Zuidenwind brengt ook vaak warme lucht uit Zuid-Europa met zich mee, een noordenwind koudere poollucht. Zie bron, wikipedia onder de kop "Windrichting en windstreken"

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wind_(meteorologie)

Wind vanaf de zee is altijd het koudst. Noorden- tot noordwestenwind.

Tussen laagste temperatuur en gevoelstemperatuur is behoorlijk verschil. De laagste temperatuur zal vaak gemeten worden in de nacht bij weinig wind uit het oosten of geen wind en heldere onbewolkte hemel en bij droge lucht met een sneeuwdek op de grond. De gevoelstemperatuur zal dan niet op zijn laagst zijn. Die zal eerder op mijn laagst zijn bij een noordoostersneeuwstorm met vochtige lucht. Zelfs bij dooiweer kan de gevoelstemperatuur heel laag zijn, bij stormwind uit het noorden of noordwesten met arctische oorsprong.

's Winters oosten wind afkomstig uit de Russische steppe. Die waait als boven Scandinavie een hogedrukgebied ligt en boven zuid-oost Europa een lage druk gebied. De wind van het hogedruk gebied draait rechtsom en het lagedruk gebied linksom. De wind uit de Russische diepvries wordt dan deze kant uit gestuwd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100